Too Good to Go és l’aplicació que et permet salvar el menjar que li sobra cada dia a tota mena d’establiments i aprofitar-lo per molt poc.

Com funciona?

El funcionament de l’app és molt senzill

És molt senzill, t’ho expliquem en quatre passos:

  1. Descarrega’t l’aplicació (Google Play) (App Store
  2. Escull un establiment que t’agradi
  3. Reserva el teu pack sorpresa i paga’l a través de l’app
  4. Recull el teu paquet durant l’horari establert al mateix establiment. 

L’aplicació té avantatges tant per als consumidors com per als propietaris d’establiments alimentaris: supermercats, forns, botigues de menjar preparat, restaurants, hotels, fruiteries… i molts més!  Els permet que aprofitin el seu excedent de menjar diari, venent-lo a un preu més reduït (normalment oscil·la entre els dos i cinc euros) a través de l’app i evita que quilos i quilos de menjar perfectament bo faci cap al camió de les escombraries. A més, també et permet descobrir nous establiments a prop teu i guardar-los a una llista de preferits gràcies al mapa que porta incorporat.

És una opció responsable per menjar bé i a la vegada ser respectuós amb el medi ambient, ja que es redueix el malbaratament de menjar. Els establiments poden aconseguir nous clients i generar ingressos amb els excedents. Tothom hi surt guanyant!

Si teniu un negoci i voleu adherir-vos al programa, també és molt fàcil:

  1. Doneu-vos d’alta. És un procés molt senzill i de curta durada, sense compromisos ni quotes d’alta o permanència. 
  2. Al final del dia, calculeu quants excedents teniu, i establiu una rutina automàtica amb el nombre de packs que cregueu oportuns. Sempre teniu l’opció de modificar-los i ajustar-los a les vostres necessitats. 

Per molts locals és difícil preveure quins productes no es vendran cada dia, per això el pack sorpresa els és perfecte. 

Il·lustracions de la interfície de l’app


Too Good to Go és molt més que una aplicació, és un moviment social. 

Too Good to Go va néixer a Dinamarca, una ciutat exemplar a l’hora de tenir cura del medi ambient, amb el hashtag #ElMenjarNoEsTira. Tenien un objectiu: inspirar i empoderar a les persones per prendre mesures contra el malbaratament d’aliments. A poc a poc es va anar consolidant com un moviment mundial: ja compta amb 5 milions d’usuaris a tot Europa i més de 12.000 establiments associats, 45.000 a Espanya. És un gran exemple on la tecnologia deixa de ser una simple eina per convertir-se en aliada de projectes socials. 

El moviment se sosté amb quatre pilars fonamentals: les llars, els negocis, l’educació i la política. I és que, a més del funcionament usual de l’aplicació, a la seva web proporcionen eines i recursos educatius dividits per edats sobre el malbaratament de menjar. També engeguen iniciatives per pressionar els governs i altres actors per transformar les regulacions que influencien el malbaratament d’aliments.

El problema darrere l’aplicació: el malbaratament d’aliments

Tot va començar un dia en què els creadors de l’aplicació es trobaven en un bufet, on van ser testimonis de com es va llençar tot el menjar que no s’havia consumit però que estava en perfecte estat. Una ‘barbaritat’ que els va donar la idea per crear Too Good To Go

A mesura que van anar avançant amb el projecte, es van adonar que el problema era molt més gran del que sembla: el malbaratament d’aliments massiu arreu del món ja suposa una amenaça real pel nostre planeta, ja que és una de les principals fonts generadores de CO₂, responsable del canvi climàtic. Segons les dades que trobem a la pàgina web de l’app, els més de 38 milions de packs de menjar que han contribuït a salvar, equivalen a evitar que més de 95.000 tones de CO₂ s’emetin a l’atmosfera.

Quant de menjar malbaratem?

El 2016, Espanya va ser el setè país de la Unió Europea que més residus orgànics va generar, més de quatre milions de tones. El primer va ser Alemanya (també el país més gran de la UE), que en va generar catorze milions. Si ajustem aquests indicadors a la població de cada país, veiem que en destaquen dos: els Països Baixos i Bèlgica generen al voltant de 600 kg de residus orgànics per càpita. A l’altra banda de la taula hi trobem, sobretot, països de l’est, que rarament arriben als 100 kg per habitant.

Tornant al cas concret d’Espanya, podem celebrar que, el 2016, de mitjana, cada espanyol/a va generar la meitat de residus que dotze anys abans. La tendència és molt clara i esperançadora, però que cadascú de nosaltres llenci a la brossa gairebé cent quilos de menjar segueix sent inacceptable.

Too Good To Go ens demostra que donar una segona oportunitat al menjar que no es consumeix en primera instància és un gest molt simple però que comporta grans resultats per al món. Per això us animem a provar-ho!