Nooddle és una web i aplicació que permet a l’usuari crear noves receptes que s’ajustin als seus gustos i circumstàncies. Pensada per aquells a qui els costa posar-se a cuinar i per qui sempre combina els ingredients de la mateixa manera. Nooddle omple de creativitat la teva cuina.  

Logo de Nooddle

Què vol dir Noodle?

Noodle és el nom que rep una pasta asiàtica, unes tires de pasta tipus cinta que es solen acompanyar en sopa o amb salsa.  Segur que els has tastat alguna vegada. Aquest tipus de pasta pot anar acompanyada dels ingredients que es tinguin a mà. 

D’aquesta idea parteix Nooddle: l’aplicació respon al típic “moment nevera” que tots vivim diàriament. Obres la nevera, l’observes de dalt a baix i no hi veus “res”. Nooddle posa fi a aquesta situació ajudant-nos a improvisar, experimentar i pensar per ser capaços de fer algun plat amb els ingredients que tenim a mà. 

Font pròpia: Captura de pantalla presentació App Store

Un dels eixos principals de l’aplicació és impulsar una alimentació  saludable i equilibrada. L’altre dels principals eixos és la idea d’aprofitar els aliments que ja s’han adquirit i d’aquesta manera lluitar contra el malbaratament dels productes. Segons l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’agricultura, en l’any 2011 aproximadament ⅓ dels aliments del món es perdien o desaprofitaven cada any. Xifres que ens assenyalen la importància de què existeixin aplicacions com aquesta que lluitin contra el residu d’aliments. 

Què hi pots trobar?

A Nooddle principalment el que pots trobar són receptes. El més interessant és que les pots cercar a través del que tinguis a la nevera, a partir del menú explorar o amb les receptes del dia

  • Nevera: A la pàgina principal, hi ha un cercador que et permet introduir els aliments que tinguis a la nevera. A partir d’aquests, Nooddle ofereix una varietat de receptes.
  • Explorar: Hi trobaràs milers de receptes en diverses categories, dividides pel seu envàs, com ara Tupper, el moment del dia, com ara esmorzars, o per la seva durada, com ara 20 minuts o menys, entre d’altres. 
  • Receptes del dia: Sota el cercador dels aliments de la nevera, Nooddle et recomana noves receptes per provar.

A més a més, si et registres com a usuari, gaudiràs d’un privilegi, l’apartat de preferits. A dins, hi haurà dos subapartats: les meves llistes, on podràs guardar un seguit de receptes que t’interessin, i m’agrada, on podràs guardar els plats que més t’agradin.

Dispositius on pots utilitzar-ho

La plataforma Nooddle es troba disponible en dos formats. D’una banda trobem la seva pàgina web la qual està disponible tant si ets un usuari registrat com si no. En iniciar sessió desbloqueges les opcions de tenir un perfil propi, donar “m’agrada a les receptes” i escriure’n opinions.

D’altra banda tenim l’opció de descarregar-nos la seva aplicació. Es pot trobar tant a l’Apple Store com a Google Play. També es pot fer ús d’aquesta sense estar-hi registrat però ens haurem de registrar si volem guardar les nostres receptes preferides i crear llistes de receptes. Les funcions de l’aplicació són les mateixes que les de la web però en diferent format.

Com funciona?

Un cop saps els ingredients que tens a disposició ja pots començar! Introdueix-los a Nooddle, selecciona el plat que més t’agradi, les porcions a preparar i a cuinar!

Al teu gust

En registrar-te Nooddle et fa preguntes per recomanar-te les millors receptes. S’ajusten als teus gustos i a la teva situació. Ets vegetarià? Només cuines per tu sol? No t’agraden els fruits secs? Cap problema, Nooddle s’encarrega de tot.

Fes la teva recepta amb Nooddle!

En el següent vídeo interactiu podràs veure quina és la funció de Nooddle. Clica el botó de ‘play’ i crea la teva pròpia recepta escollint quins ingredients vols posar al plat de macarrons!

Quins ingredients hem de tenir a casa?

Aquest gràfic ens indica com l’aplicació de Nooddle relaciona entre si els principals aliments que podem tenir per casa. D’aquesta manera, veiem que la plataforma ens recomana majoritàriament aliments com són la pasta, arròs, pollastre, ceba i tomàquet. Per tant, ja sabeu quins aliments no us heu de descuidar de tenir sempre a casa!

Font pròpia: Relació entre aliments de Nooddle

Què estàs esperant? Ara que ja ho saps tot de Nooddle, és el moment de passar a l’acció, bon profit!

Font: Rise Shine Cook