Què és Amino?

Amino és una aplicació gratuïta que permet crear i unir-se a comunitats dedicades a temes concrets a Internet. Hi ha una gran quantitat de comunitats a Amino, segurament, això es deu a la immensitat de gustos diferents que hi ha dins la societat actual. 
L’objectiu és trobar un lloc comú on la gent pugui connectar amb una comunitat de persones similars als seus interessos. D’aquesta manera poden parlar i posar en comú la seva opinió amb la seguretat que la resta té pensaments semblants. Amino els ofereix aquesta opció.

Descobreix l’aplicació en més profunditat en aquesta ruta interactiva:

Ruta interactiva

Com està configurada l’aplicació?

Un punt destacable és que les seves aplicacions només estan disponibles per a dispositius mòbils. No la pots fer servir des de l’ordinador a excepció de si vols respondre alguns dels quiz que els usuaris pengen a les seves comunitats o si només el tens en mode lectura. 

Hi ha comunitats públiques, els Aminos oberts, on t’uneixes directament i el seu contingut el pot veure qualsevol persona. Però hi ha d’altres privades, els Aminos tancats o només per invitació, on necessites permís per unir-te i el contingut només el veuen els seus usuaris. 

L’aplicació està configurada en només cinc idiomes:

 • Anglès
 • Espanyol
 • Portuguès
 • Àrab
 • Rus

Com funciona Amino?

A la imatge es veu la pantalla inicial de l’app amb les diferents opcions descrites.

Aquesta aplicació té qualitats que la fan diferent de les ja conegudes xarxes socials com Instagram o Twitter, però també hi ha semblances amb aquestes. Per exemple, la configuració i la distribució és semblant a la resta de xarxes socials, ja que és la que l’usuari està acostumat i la que sempre funciona. 

L‘aplicació està configurada i dividida en diverses seccions de manera que la interacció de l’usuari és més simple i ordenada. Quan s’entra a la pàgina principal, té quatre opcions a la part inferior: discover, comunities, chats i me

A discover et surten les comunitats que l’aplicació creu que et poden interessar, però que encara no estàs subscrit. 

A l’apartat de comunities, es mostren les que ja estàs dintre, i també et dóna l’opció de crear-ne. 

A l’apartat de chats, pots parlar amb grups de xats que et recomana, o seguir les converses que ja havies iniciat amb algú individual o amb alguna comunitat.

Finalment, l’apartat de me, és on es recull tota la teva informació com: els seguidors, els que segueixes, les visites del teu perfil…

Perfil

Un cop instal·les l’aplicació i crees el teu perfil inclous els teus interessos i preferències i, directament, Amino et mostra les comunitats relacionades amb els temes que has escollit. A partir d’aquí, veus les publicacions de les comunitats i també tens la possibilitat d’unir-te a elles, d’aquesta manera la teva participació dins la comunitat pot ser molt més activa. 

Hi ha dos tipus de perfils: 

Un seria el perfil general de l’aplicació on trobes diversos apartats que t’ajuden a integrar-te. Com hem explicat abans, només entrar al teu perfil et trobes el nombre de seguidors que tens, el número de gent que segueixes i les visites que s’han registrat dins del teu perfil. A part, també hi ha l’opció de publicar stories i comentaris a l’apartat de “mur”.

L’altre és el perfil que tens dins de cada comunitat, on pots tenir un nom i una imatge  diferent en cada una. En aquest perfil trobes l’apartat per fer publicacions, el de mur pels comentaris i també et permet guardar publicacions que altres membres de la comunitat han fet.

Exemple perfil dins d’una comunitat
Exemple perfil de l’app en general.

La reputació

Un element a destacar dels perfils de les comunitats és la “reputació” que pots aconseguir dins de cada una. Aquesta es pot aconseguir de diverses maneres. La forma més fàcil és fer check in un cop al dia en entrar a la comunitat. També es poden aconseguir punts de reputació en fer publicacions, comentant les dels altres membres i participant activament en la comunitat. Amb aquesta opció, pots aconseguir punts per desbloquejar plaques exclusives i icones per la foto de perfil.

Què hi ha dins d’aquestes comunitats?

Dins les comunitats trobem diferents seccions que els seus creadors poden personalitzar al seu gust i que permeten als membres interactuar de maneres diferents.

El menú de la comunitat et deixa veure les diferents seccions que la componen, el pots trobar al lateral de la pantalla o a la barra inferior d’aquesta. Dins d’aquesta barra també està el teu perfil, el nombre de membres connectats, el xat i el símbol “+” on trobaràs les opcions amb les quals pots interactuar dins la comunitat. Algunes opcions serien: 

Exemple de què es veu dins de la nostra comunitat: lèmurs UAB.
 • Sales de xat: La gent de la comunitat pot interactuar entre ells gràcies a l’opció de xat. Es pot crear una conversa pública en la qual tota la comunitat pot participar, o un xat privat on el creador escull quines persones de la comunitat poden participar.  
 • Quizzes: Els usuaris poden generar quizzes. Mínim han de ser de set preguntes.
 • Enquestes: El creador planteja una pregunta, dóna opcions i determina el temps que estarà disponible. Pot ser una “enquesta clàssica” o una “enquesta basada en Wiki”, les preguntes estan relacionades amb alguna Wiki publicada a la comunitat. 
 • Fòrum de dubtes: Mitjançant l’opció “preguntes” els usuaris poden plantejar-les al fòrum de la comunitat. 
 • Entrada Wiki: Els membres poden crear entrades de Wiki sobre qualsevol tema. 
 • Blog: Aquest apartat permet que la gent faci articles sobre diferents temes d’interès.
 • Link: Els usuaris poden publicar un link i comentar el seu contingut. 
 • Imatges: Es poden compartir imatges i afegir algun comentari. Aquestes poden ser memes i la resta de persones poden comentar o afegir-ne d’altres.
 • Story i Live on: Els membres poden penjar una story pública per a la resta o fer un xat en viu. Això recorda molt al que trobem a Instagram, Facebook o Whatsapp.
 • Alertes: Les comunitats creen alertes als seus usuaris per avisar de les novetats que hi apareixen, com un nou xat o una nova enquesta.

Aquí podràs trobar un exemple de comunitat.


Conclusions

Com s’ha pogut observar, Amino és una aplicació molt complexa, però també molt completa. Ofereix una gran quantitat d’eines i d’opcions per poder trobar la comunitat adient segons els teus interessos i per poder conèixer persones que es troben dins d’aquesta comunitat. T’ajuda a trobar el teu lloc dins la web.