És igual quina sigui la teva edat, sempre hi ha algú altre que ja ha “fet alguna cosa amb la seva vida”. Ja sigui assolir l’èxit a la gran pantalla, descobrir un invent, batre un rècord, etc. Si ets dels que tenen dubtes existencials i vols saber què han fet altres persones a la teva edat,  Age Geek (www.agegeek.com) és per a tu.

AGE GEEK: LA WEB DELS EXITOSOS

Tothom s’ha preguntat alguna vegada si, a la seva edat, ja hi ha hagut algú que ha fet alguna cosa de profit amb la seva vida. Doncs Age Geek et treu de dubtes! 

Aquesta web recopila totes les persones que van assolir l’èxit a la teva edat. Informa sobre els anys, mesos i dies que tenien les persones en qüestió, i sobre què va ser exactament allò que els va fer destacar. 

I com funciona? És una web molt senzilla, primer de tot cal introduir la teva data de naixement i, automàticament, la web et mostra dues coses: la teva edat exacta (anys, mesos i dies de vida) i els esdeveniments importants que van dur a terme altres persones quan tenien aproximadament o exactament la teva edat. 

Aquest vídeo mostra el funcionament de la pàgina, és molt senzill.

Aquests són alguns exemples dels resultats que podem obtenir:
· Simone Biles va guanyar la seva primera medalla Olímpica als 19 anys
· McKayla Maroney va anunciar que es retirava de la gimnàstica professional amb només vint anys, dos mesos i 15 dies.
· Henry Ford amb 39 anys, 10 mesos i 17 dies va fundar Ford Motor Company amb només 28.000$
· Rihanna a l’edat dels 19 anys va treure el seu single Umbrella, èxit per al qual es van vendre més de 10 000 000 de còpies mundialment.
· Michael Jordan va guanyar el concurs d’esmaixades de la NBA amb 23 anys, 11 mesos i 21 dies.
· Jennifer Capriati es va convertir en jugadora professional de tenis amb només 13 anys, 11 mesos i 4 dies.
· Maisie Williams va estrenar-se a Game of Thrones amb només 14 anys i 2 dies.
· Emma Watson va estrenar-se a Harry Potter y la Piedra Filosofal amb només 11 anys, 7 mesos i 1 dia.
· Jeff Bezos va fundar Amazon amb només 30 anys, 5 mesos i 12 dies.
· Thomas Edison va fer el primer model del seu fonògraf amb només 30 anys, 6 mesos i 1 dia.

A QUINA REFLEXIÓ ENS PORTA TOT AIXÒ? 

Els resultats són molt encoratjadors, o ho són poc, depèn de la lectura que se li vulgui donar. I aquí trobem el quid de la qüestió: veure com altres persones amb la teva edat han aconseguit èxits molt llunyans de tot el que tu has aconseguit… això porta a la motivació o la desmotivació? Per què tenim aquesta curiositat martiritzant de saber qui va triomfar a la nostra edat? 

Un article d’Alejandra Martínez a Código Nuevo reflecteix molt bé les diferents crisis existencials que gairebé tothom té:

El éxito es algo intocable, no tenemos ni idea de dónde se consigue. Solo lo ansiamos con todas nuestras fuerzas. Llevamos un cuarto de siglo lidiando con la vida. Lo hemos inflado todo de expectativas y deseos y, ahora, vemos que otros triunfan, otros alcanzan el famoso éxito y nosotros no. Y nos sentimos fracasado.

https://www.codigonuevo.com/mileniales/crisis-25-existe-dejado-desubicada-vida

Hi ha qui diu que l’actitud és la clau per triomfar, que sempre hem de mantenir una ment positiva. I que els canvis que volem sempre comporten un esforç, però s’ha d’estar disposat a posar-se en acció. Aquest és el missatge de l’article “La actitud, clave para alcanzar el éxito en la vida”.

D’altra banda, l’article “¿Qué cosas increíbles has hecho en tu vida?” es mou en una altra línia. A partir d’aquesta pregunta treu importància a l’èxit personal per dur-lo a l’ajuda i la cura dels altres, per assolir així la realització personal i col·lectiva. L’expressió “fer alguna cosa amb la vida” no és només aconseguir l’èxit d’un mateix. Per acabar destaquem la frase d’un dels protagonistes de la història de l’article: “No hay que esperar a ninguna edad para cumplir tus sueños”

LES XARXES SOCIALS, POSITIVES O NEGATIVES?

Des de ben petits ens eduquen en el camí de l’èxit com a objectiu en la vida. L’error i el fet d’equivocar-se són el taló d’Aquil·les de la nostra societat i, per tant, sempre s’ha intentat evitar i amagar. Treure bones notes, ser un bon emprenedor i apostar per la seguretat futura -normalment econòmica- són les pedres que anem posant a dins de les motxilles abans d’anar a classe. I és, doncs, quan les persones es comparen entre elles i aquelles que no arriben a aconseguir allò que anhelen mentre que altres sí que ho fan, experimenten la gelosia i la frustració.

En aquest aspecte, juguen un paper primordial les xarxes socials. Són el nostre aparador, el lloc on tothom mostra ‘la seva millor cara’. L’èxit es mesura en ‘seguidors’ i ‘likes’ i es crea una jerarquia entre els que hi tenen molts i els que hi tenen pocs. A més, s’estableixen uns cànons de bellesa normalment inassolibles per a la majoria de persones i només els que el compleixen tenen ‘un lloc a la societat’. Si vols ser “algú” has de tractar encaixar en aquell motlle superficial, com si es tractés d’una peça de puzle. És aquesta dinàmica, llavors, negativa per a les persones? 

No, sempre que no desenvolupi futures frustracions o intolerància al fracàs i a l’acceptació d’aquest. És lícit marcar un model a seguir, una forma de vida ideal i tenir aspiracions cap a aquesta. És, per tant, un treball emocional que hem de dur a terme per no caure en la frustració i intentar enfocar l’èxit com a ‘totes les coses que tenim i que aspirem a tenir i ens fan feliços’. Així que ànims, tens tota una vida per ser qui vols ser i no et desanimis si Age Geek et diu que en tres dies Rihanna va treure Umbrella a la teva edat, la dutxa sap que tens molt potencial.


Si ja has après que, a la teva edat, Elvis Presley ja havia tret el seu primer àlbum o que Carrie Fisher estava estrenant-se a Star Wars i t’has quedat una mica depre, no et preocupis, t’hem preparat aquesta playlist per animar-te. Que sigui el primer pas cap al següent projecte que et vulguis plantejar. O no, tampoc passa res per no fer-te famós/a.

https://open.spotify.com/playlist/49MJCo1wXLHa4qeU7968oN?si=oH_qoKSJRQKL8ty75vKNog