Per arribar a ser un gran Instagramer és molt important tenir cura de les nostres fotografies. Una cosa que ens pot ajudar molt és l’ús d’eines com Lightroom, Canva i Layout, entre d’altres. Amb totes elles aconseguiràs que el teu post d’Instagram sigui atractiu. En aquest article obtindràs les bases per tenir les millors fotografies i ser l’enveja dels teus amics.

A tothom li agrada tenir un perfil d’Instagram atractiu, rebre likes, tenir seguidors i augmentar el nombre de visites. Això s’aconsegueix tenint bones fotografies. Per aconseguir tot això cal fer una bona edició. Avui dia tenim molts mitjans per fer-ho sense necessitat de ser un professional en la matèria. A continuació veurem una selecció d’algunes de les millors aplicacións.

Pels que no els agrada treballar en un sol dispositiu, Adobe Lightroom

Una eina interessant per poder editar les nostres fotografies preses des del nostre telèfon mòbil és Adobe Lightroom. Aquest programa es troba disponible en versió web, iOS/iPadOS i Android. És ideal per editar, organitzar i emmagatzemar i compartir fotografies en qualsevol dispositiu. Podem treballar al nostre iPad i continuar editant a l’ordinador portàtil.

Entre les eines que disposa el programari, disposem de reguladors i eines preestablertes que ajudaran a aquells editors novells. Ja no caldrà utilitzar altres programaris d’Adobe com Camera Raw o Photoshop per a obtenir la millor fotografia i penjar-la al nostre post. L’organització intuïtiva de l’aplicació ens permetrà endinsar-nos i començar a experimentar carregant les nostres fotos des de Creative Cloud, encara que hi ha limitacions.

El primer que haurem de fer en obrir l’aplicació és iniciar la sessió o registrar-nos per obtenir un compte d’Adobe que el podrem utilitzar per a altres programes. Un cop iniciada la sessió, se’ns obrirà la pàgina principal en què podrem accedir a formacions realitzades per experts de forma totalment interactiva, és a dir, podrem fer els retocs a les fotos que se’ns faciliten per aprendre a moure’ns i utilitzar les eines de llum, color, efectes, detalls, òptica i geometria.

A la següent pestanya hi trobarem la biblioteca amb què podrem seleccionar les fotos personals i començar a editar-les. Un cop seleccionada, accedim al panell d’edició des d’on amb les eines que hem indicat al paràgraf anterior, podem retocar. L’eina estrella de Lightroom són les eines preestablertes on podrem ajustar filtres predefinits com a base i editar fins a arribar al resultat adient. Com a molts editors d’imatges, també disposa de l’eina de retallar i tallar per adaptar la nostra foto a la mida que vulguem.

Foto del temple Senso-ji (Tòquio) editant a Lightroom

L’eina estrella de Lightroom seria l’edició de la selecció on en diferents àrees que pintem amb el pinzell, ens permetrà editar els paràmetres i eines amb els que els donem ús general per a tota la fotografia. Finalment, podrem modificar les metadades de la foto i puntuar-la. L’avantatge que té Lightroom és la possibilitat de copiar els ajustos d’una foto i enganxar-ho en una altra, reduint feina en matèria d’exposició d’imatge per a fotos preses en el mateix espai-temps. També tenim la possibilitat d’exportar les fotos en JPG, TIFF i DNG amb més o menys qualitat. Sense dubte no trobaràs a faltar cap eina.

Senso-ji editat al Lightroom
Foto del temple Senso-ji (Tòquio) editat al Lightroom

Canva, fes millors muntatges amb les teves fotos

La següent eina que veurem es diu Canva. Aquesta eina d’edició permet fer centenars de tipus de post. Podem posar filtres o fer altres tipus de retoc o infografies. A més, la interfície és molt intuïtiva. En aquest cas ens centrarem en la part dels filtres i retocs fotogràfics, i per mostrar-vos el seu funcionament veurem diferents captures i una fotografia abans i després de ser editada. Serà un disseny senzill però veurem les eines bàsiques. En primer lloc a la pàgina principal seleccionarem l’opció de publicació per Instagram i a continuació un full en blanc.

A continuació se’ns obrirà un nou espai de treball, allà al símbol de (+) afegirem la nostra fotografia i l’enquadrarem al nostre gust.

Un cop fet això ja podem començar a utilitzar les eines. Primer premerem sobre la imatge i obrirem l’apartat dels filtres, que és el que més ens interessa. Un cop allà, en aquest cas, la posarem en blanc i negre. Després anirem de nou al botó (+) i veurem que tenim més opcions com per exemple afegir formes o adhesius. En aquest cas, posarem un adhesiu.

Quan haguem obert el menú dels adhesius, en el nostre cas, hi posarem un cor. Per això buscarem la paraula “cor” al cercador i ens sortiran diverses opcions per triar la que més ens agradi. Un cop triada la podem posar allà on vulguem de la fotografia.

Si utilitzes Instagram, Layout és indispensable per donar un toc especial al teu perfil

Pels fanàtics dels collages, Instagram ofereix una aplicació independent: Layout (iOS) o Diseño (Android). Aquesta aplicació permet crear collages de la mida d’un post d’Instagram. Igual que Instagram, funciona d’una forma molt senzilla.  

Els passos per crear un collage amb Layout d’Instagram són els següents:

  1. Entrar a l’aplicació i seleccionar les fotos amb les quals volem elaborar el collage i la plantilla on les volem col·locar.
  2. Llavors, si volem, podem canviar la disposició de les fotografies, així com girar cada fotografia tant horitzontalment com verticalment, afegir marges i reemplaçar una foto per una altra.
  3. Un cop hem guardat el collage, l’aplicació dóna l’opció de compartir la composició a Instagram, Facebook, Whatsapp, etc.
  4. Finalment, si decidim compartir el collage a Instagram, el podem compartir mitjançant Instagram Stories o publicant-lo al nostre feed.

Com ja heu vist, Layout és una eina molt fàcil d’utilitzar. L’única cosa que hauràs de tenir en compte abans d’utilitzar Layout és que les fotos quedin bé quan les ajuntis perquè Layout no permet editar cada fotografia per separat.

Interfície de Layout

Aquestes han estat tres de les aplicacions que més s’adeqüen al que volem aconseguir: Millorar el nostre feed per tal de ser més populars en aquesta xarxa. N’hi ha moltíssimes més, però aquestes tres són de les més completes que podreu trobar. Ara us tocarà decidir a vosaltres quina us agrada més i esperem aconseguir millorar el vostre perfil.