SKINTEMP: LA NOVA APP PER A SMARTPHONES QUE PERMETRÀ DEIXAR ENRERE ELS TERMÒMETRES CORPORALS CONVENCIONALS

Logotip de SkinTemp
Logotip de SkinTemp

Què és SkinTemp?

SkinTemp és l’última innovació en termòmetres que es pot trobar al mercat. Aquesta és una App per al nostre smartphone que, per un mòdic preu, permet conèixer en qüestió de segons (o en tan sols un) la temperatura corporal de l’usuari i fer-ne un seguiment. Això és possible a través de la tecnologia SkinTemp, la qual s’incorpora a un apòsit adhesiu corporal.

 

Com neix SkinTemp?

L’App es va donar a conèixer gràcies al MWC (Mobile World Congress) celebrat el passat febrer de 2018 de la mà de l’empresa catalana i homònima SkinTemp i d’Eurecat, el principal centre tecnològic de Catalunya. Durant l’esdeveniment, els creadors van promocionar l’App amb l’objectiu d’oferir als compradors una alternativa millor al termòmetre tradicional.

Per un costat, SkinTemp (amb seu a Sant Quirze del Vallès) és una empresa privada fundada per Roger Ràfols i Ignacio Faura Aranda el 2016. Per l’altra, Eurecat és l’empresa tecnològica resultant de la integració d’Ascamm, de Barcelona Media, de Barcelona Digital, de Cetemmsa i de CTM (se’n pot obtenir més informació al seu portal web).

Aquesta col•laboració ha donat lloc a l’App de la qual es parla en aquest article: el primer, després de 14 mesos de feina, va aconseguir desenvolupar la idea principal del projecte; i el segon va elaborar la tecnologia per fer-ho possible. També va ser necessària l’ajuda de +PiME, dedicada a impulsar nous projectes d’innovació tecnològica.

 

Qui usa SkinTemp?

Bebè usant SkinTemp

SkinTemp en un inici va ser ideada per a un target molt concret: pel pacient propens a posar-se malalt (la gent gran, els bebès i els nens).

No obstant, pel seu senzill funcionament i pel seu reduït cost, les possibilitats que ens ofereix l’App són moltes més: des de l’ús d’aquesta en escoles i geriàtrics fins a hospitals i a camps de refugiats.

 

Altres utilitats que ofereix la tecnologia

La tecnologia que usa SkinTemp no només es va pensar per a mesurar d’una manera més còmode i (òbviament) ràpida la temperatura corporal de l’individu, sinó que també és va patentar per a calcular la freqüència cardíaca, la tensió arterial, etc. Això és possible gràcies al gran calibratge i precisió que ens ofereix.

 

Què inclou el pack de SkinTemp?

Per a adquirir la tecnologia SkinTemp, cal posar-se en contacte amb l’empresa a través del seu portal web, el seu correu electrònic o número de telèfon; o a través de les xarxes socials Instagram, Facebook o Linkedin.

Al comprar SkinTemp, s’adquireix un lot que inclou els apòsits corporals, la tecnologia SkinTemp (que s’incorpora amb l’anterior), l’App (a través de Google Play) i un tutorial senzill d’usar. A més a més, el dispositiu ofereix l’opció de compartir tota la informació obtinguda a través del correu electrònic o de Whatsapp.

 

Com funciona?

L’App presentada al MWC 2018 usa una tecnologia complexa però, al mateix temps, molt ràpida i senzilla d’utilitzar. N’hi ha prou en seguir quatre passos molt simples els quals, en un segon, permetran conèixer la temperatura corporal de l’individu.

  1. En primer lloc, s’introdueix la tecnologia SkinTemp dins de l’apòsit adhesiu que incorpora el pack
  2. Després, es col•loca l’adhesiu amb el dispositiu tecnològic sobre la pell de l’individu
  3. A continuació, es desplaça l’smartphone amb el que s’hagi configurat la tecnologia per sobre de l’apòsit  per realitzar la lectura de les dades. No és necessari ni usar Bluetooth ni estar connectat a la xarxa WIFI
  4. Finalment, amb l’App es podrà visualitzar el resultat de l’estudi. En el cas que l’individu no es tregui l’apòsit, l’App farà un seguiment i registrarà en l’smartphone els canvis en la seva temperatura.
Procés d'ús de SkinTemp
Procés d’ús de SkinTemp

SkinTemp usa la tecnologia NFC per a establir la comunicació entre l’apòsit i l’smartphone, que amb el software de l’App processarà la informació i donarà l’opció de veure les dades en forma de gràfic o de taula.
En el cas de que l’usuari tingui qualsevol dubte, pot entrar al portal web de SkinTemp i posar-se en contacte directament amb l’empresa.

 

Avantatges que ens ofereix

SkinTemp és un producte molt competitiu respecte la resta de termòmetres del mercat no només pel seu reduït cost, sinó també per les avantatges que ofereix a l’usuari en contrast a la resta de dispositius:

  • Lectura de la temperatura en tan sols un segon i sense esperes
  • Elaboració de gràfiques i recopilació de dades que poden ser compartides
  • Creació d’alarmes que controlin els temps de febres del malalt
  • Possibilitat d’assistència de manera i ràpida sense dificultats per al malalt
  • Gestionar la temperatura de varies persones al mateix temps