Picolo incentiva el consum d’alcohol entre els joves?

La festa, els smartphones, les relacions socials i l’alcohol formen part destacada de l’etapa de l’adolescència i la joventut. Aplicacions com Picolo neixen de la suma d’aquests elements i reuneixen tot allò que atrau els joves, però reuneixen també responsabilitat social?

Que és Picolo?

  • En aquesta imatge es veu com funciona l'aplicació, l'inici i alguns dels requeriments.És una aplicació d’entreteniment utilitzada per molts joves del nostre país.
  • Es presenta com un joc on els usuaris han de realitzar unes proves que la mateixa aplicació ordena als participants, sigui de forma individual o conjunta.
  • La seva funció és específica: animar i divertir als joves durant una festa.
  • La descàrrega és gratuïta i està disponible per sistema IOS i Android. Compta amb compres dins la mateixa aplicació.
  • Els requeriments de les proves varien: respondre preguntes, proves de relació amb els altres o, i aquí és on esdevé el debat, requeriments o penitències relacionades amb l’alcohol.

Per més informació, a continuació deixem un vídeo explicatiu del funcionament de l’aplicació:

Un joc, per definició, té com a principal fi la diversió

Una de les bases de Picolo és l’alcohol, per tant és fàcil arribar a la conclusió que si Picolo és diversió, és gràcies als seus elements, entre ells l’alcohol. Aquesta relació, feta per molts usuaris, pot ser perillosa. La idea d’emborratxar-se per divertir-se està bastant estesa entre els joves, potser, aquests tipus de connotacions associades a l’alcohol, acceptades per molts joves, malenteses i portades a l’extrem és un dels punts a combatre per erradicar el consum desmesurat entre els joves.

Llavors, aplicacions com Picolo incentiven el consum d’alcohol?

L’individu tria si vol jugar, si es vol descarregar l’aplicació o si vol jugar sense beure, però també és veritat que aplicacions com Picolo ajuden a mantenir l‘statuo quo: associar certes connotacions errònies i aparentment positives amb l’alcohol. És necessari beure per divertir-se, animar-se i fer amics? Això és el que sembla que Picolo defensi: la proliferació de l’alcohol com a idea de diversió. 

En camí d’un consum responsable d’alcohol? A la imatge es pot veure adolescents bebent de forma desmesurada.

El consum o no d’alcohol és una decisió personal, així com la manera de fer-ho, però en general, hauríem de vetllar per un consum responsable. I sembla, que mentre continuem entenent el beure com un joc i veient Picolo com una eina per animar als usuaris durant una festa, no podrem deixar d’associar certs aspectes aparentment positius amb l’alcohol.