PAGAR AMB EL MÒBIL JA ÉS UNA REALITAT: APPLE PAY ET PERMET SORTIR A COMPRAR NOMÉS AMB EL TEU «SMARTPHONE»

El 20 d’octubre de 2014 Apple va llençar al mercat un servei de pagament que permet als usuaris pagar les seves compres amb el mòbil: Apple Pay.

 

Què és Apple Pay i què necessito per utilitzar-lo

Apple Pay et permet pagar qualsevol cosa de manera ràpida i segura
Exemple d’un usuari pagant un cafè amb Apple Pay

 

És un sistema exclusiu d’Apple per realitzar compres amb total seguretat i pagar ràpidament amb el mòbil en qualsevol establiment que disposi de terminal per targetes de crèdit. També et permet comprar dins d’aplicacions i webs, des de l’aplicació de Target (disponible a l’App Store).
Per utilitzar l’aplicació es necessita: un dispositiu compatible (iPhone: a partir del 6, iWatch i Mac), una targeta compatible (d’una entitat afiliada a Apple Pay), l’última versió de iOS, watchOS o macOS, i un ID d’Apple.

 

 

 

 

Funcionament d’Apple Pay

Aplicació per utilitzar Apple Pay
Aplicació Wallet d’un iPhone

Per fer funcionar l’aplicació correctament s’han de seguir tres simples passos:

  1. El primer pas per començar a utilitzar l’aplicació és afegir la targeta de crèdit o dèbit al Wallet del teu mòbil (el moneder virtual d’Apple).
  2. Un cop registrada has de verificar la teva targeta (la pròpia aplicació et dirà com).
  3. Un cop verificada, ja podràs començar a utilitzar Apple Pay a botigues, aplicacions i llocs web (l’únic que has de fer és pagar amb el mòbil com si fos la targeta física).

És important tenir en compte que abans de disposar-te a pagar amb el mòbil has de veure algun dels dos símbols que apareixen en la imatge per assegurar-te que ho pots fer i evitar malentesos.

Símbols que indiquen que es pot pagar amb Apple Pay
El símbol de l’esquerra simbolitza el contactless i el de la dreta Apple Pay

 

Pagar amb el mòbil és segur

Apple incorpora en la seva aplicació dues polítiques de seguretat.
En primer lloc, l’empremta digital (Touch ID), que es demana per realitzar qualsevol transacció (també es pot accedir a través de Face ID o la contrasenya). Això és molt important perquè impedeix que altres persones utilitzin Apple Pay en nom teu.
En segon lloc, l’empresa incorpora un xip dins dels mòbils on s’emmagatzema la informació financera i al qual no pot accedir ningú. Aquest només s’activa a l’hora de fer una transacció, i les dades que es troben en ell no arribaran mai al software del telèfon. Aquest element també estarà segur si algú intenta obrir-te el mòbil i robar-lo, ja que detecta manipulacions i, al fer-ho, s’apaga automàticament.

 

Perdre el mòbil o que te’l robin té solució

En qualsevol dels dos casos pots bloquejar Apple Pay des de qualsevol altre dispositiu d’Apple o des d’un navegador, entrar a ‘Buscar mi iPhone’ i posar el ‘Modo Perdido’. Instantàniament l’aplicació serà suspesa i ningú podrà realitzar cap mena de compres amb ella.
També pots acudir o trucar al teu banc i que siguin ells els que suspenguin l’ús de les targetes o les eliminin d’Apple Pay.
En qualsevol cas, pots obtenir més informació sobre què fer si has perdut el mòbil o te l’han robat.

 

Aplicació d’Apple Pay al món real