L’ADDICCIÓ AL MÒBIL ARA ÉS BONA PER LA SALUT

La dependència al dispositiu mòbil

3 de cada 4 joves estan enganxats al mòbil, però no treuen profit d'aquesta addicció.
Dibuix d’Steve Cutts.

 

L’addicció al telèfon mòbil és, avui dia, una de les problemàtiques més esteses dins la nostra societat i, en especial, dins el target juvenil. La mòbil-dependència, també anomenada Nomofòbia, es caracteritza per sentir una necessitat patològica d’estar sempre en contacte amb el mòbil i morir en el cas de sortir de casa sense el dispositiu. Una situació semblant a la necessitat patològica de parlar al cinema mentre s’està projectant la pel·lícula.

Aplicació i panell informatiu de Fitbit.

El simple contacte amb el dispositiu ja proporciona una sensació d’alleujament, tot i que la satisfacció absoluta arriba quan els “addictes” entren a les xarxes socials, aplicacions de missatgeria com WhatsApp o altres aplicacions com YouTube, videojocs o Spotify, entre d’altres.

 

Ara bé, d’aquesta necessitat imperiosa d’estar en contacte amb el mòbil i el món a través de les xarxes socials i les aplicacions ara se’n pot treure un benefici saludable. Aplicacions de salut com Fitbit, Runkeeper o Lose it! són els recursos perfectes per realitzar pràctiques “-ing com el running, l’spinning o el walking, que ara estan tan de moda. Així doncs, pots aprofitar aquesta dependència del dispositiu per fer el mític “postureo” a les xarxes socials, però mostrant ara una vida saludable.

 

Beneficioses per la salut?

L’addicció al dispositiu mòbil, doncs, s’ha anat fent més freqüent en els últims anys i els experts asseguren que no és sa.

Així doncs, es va iniciar un pla per promoure una vida saludable a través d’aplicacions per als telèfons mòbils que fomentessin l’exercici físic. Els creadors d’aquestes Apps afirmen que l’addicció ara és bona per a la salut per als usuaris que les utilitzen, però no per a la resta d’addictes.

Si som addictes al mòbil, bé n'hem de treure algun profit, no?
L’addicció es complementa amb l’activitat física.

A part de ser potencialment beneficioses per la salut, sempre i quan practiquis els exercicis que et recomanen, aquestes aplicacions també són adients per guanyar seguidors a les xarxes. Fer-se fotos mentre fas exercici i comentar-les amb el hashtag #healthylife augmenta els seguidors, i si a més són pràctiques acabades en -ing, es tripliquen.

 

 

 

 

Com utilitzar aquestes aplicacions

Utilitzar aquestes aplicacions és ben senzill. Però, primerament, hem de tenir en compte aquesta llista d’elements necessaris per a poder-les utilitzar correctament en 5 simples passos:

Perfecte exemple del "postureo" practicant esport. Si es vol, es pot incloure el hashtag #healthylife en els comentaris.
Imatge: Ravel Morrison.

 

  1. És necessari tenir un dispositiu mòbil.
  2. És convenient estar-hi enganxat.
  3. Cal descarregar-se la/es aplicació/ns.
  4. Cal comprar-se un porta-mòbil i unes bambes originals.
  5. Finalment, cal sortir de casa i practicar les activitats físiques indicades.

Opcionalment, en aquest últim pas s’hi pot incloure fer-se una foto en el mirall del portal de casa teva i penjar-la a les xarxes socials indicant que et disposes a iniciar l’activitat física diària, etiquetant l’aplicació i utilitzant, com ja hem dit, el hashtag #healthylife.

 

Funcionen?

Els experts asseguren que funcionen basant-se en el gran nombre de mencions d’aquestes aplicacions a les xarxes socials, que s’ha incrementat en els últims anys. Els usuaris addictes al mòbil ara aconsegueixen treure profit d’aquesta addicció i sortir al carrer a fer exercici.

Per altra banda, més enllà de fomentar una vida saludable que es complementi amb l’addicció, les aplicacions han desenvolupat altres beneficis:

Lligar no havia sigut mai tan fàcil: pots tenir una cita amb l'excusa d'anar a córrer.
Parella corrent.
  • Noves formes de lligar.
  • Increment del moviment -ing.
  • Empreses de roba esportiva tripliquen les ventes.
  • Augment de la venda de begudes energètiques per aguantar a la feina.
  • Fer veure que no has vist algú amb l’excusa d’estar corrent i portar auriculars.

 

 

Així doncs, un cop l’individu sàpiga si és addicte o no per mitjà d’un test de dependència al dispositiu mòbil, és decisió seva aprofitar aquesta necessitat patològica per a fins saludables (i altres beneficis com hem vist) o simplement seguir amb l’addicció fins la fi dels temps.