La missatgeria instantània va més enllà dels missatges de text

Qui diria que tan sols amb un telèfon podem enviar missatges de text i que el receptor el rebi a l’instant?

Aquest fet per a molts era impossible, però gràcies a l’evolució de la tecnologia, podem anar molt més enllà de poder enviar missatges de text, com ara, notes veu, imatges, vídeos, compartir la nostra ubicació…

Però aquesta evolució pot afectar sobretot a la joventut, ja que el mal ús d’aquestes aplicacions podria provocar estrès, ansietat, addicció… Per això és molt important tenir una correcta utilització d’aquestes per tal d’evitar aquestes afectacions.

Si pensem en una aplicació de missatgeria instàntania, la primera que ens ve al cap és el Whatsapp, ja que és la més utilitzada mundialment i la que millors prestacions té. Però existeixen moltes altres, que tenen la mateixa funció que aquesta, encara que el seu mecanisme i/o estètica pugui canviar.

Pel que fa a les diferents aplicacions al mercat, existeixen aquestes, tenint en compte la funcionalitat de cadascuna:

LINE

És una de les aplicacions més conegudes, l’aplicació ofereix poder enviar notes de veu, fotografies, vídeos, emoticones animats… A diferència d’altres aplicacions, ofereix descarregar l’aplicació Line càmera amb filtres, crear vídeos de forma creativa i estar a l’última per poder crear felicitacions de tota mena i enviar a qualsevol persona.

TELEGRAM

Ofereix la seva disponibilitat tant per smartphones com per ordinadors Mac, Pc, Linux. Destaca per la quantitat de missatges que es destrueixen passat un temps i per la gran quantitat de persones que hi pot haver dintre d’un grup, fins a 200.

SNAPCHAT

Pensada per a enviar i rebre missatges de text, vídeos, fotos amb animació, però caracteritzat per la seva eliminació d’aquests missatges en 24h, és a dir, els missatges caduquen. També afegeix l’opció de les videoconferències.

SKYPE

La seva característica principal són les videoconferències, ens podem comunicar fins a 10 persones a la vegada. A més a més, té l’opció del xat. L’aplicació està pensada per ser instal·lada a ordinadors portàtils i de sobretaula. Tot i que també està disponible per smartphones, amb els missatges de veu.

HANGOUTS

L’aplicació de Google, que no és més que una eina de missatges de text, vídeo, imatges. Amb la mateixa compta de Google, ja som clients d’aquesta aplicació, només cal descarregar-la i començar a xatejar. També permet fer videoconferències fins a 10 persones de forma simultània i la gran quantitat de stickers que obté.

FACEBOOK MESSENGER

Inicialment podies tenir l’aplicació junt amb el xat d’aquesta, però ara obliguen a descarregar l’aplicació normal i després la de missatgeria. Molts dels usuaris se senten molestos per aquest fet, de veure que algú escriu un missatge i haver d’obrir la segona aplicació per tal de poder contestar. Aplicació que serveix per enviar missatges de text, notes de veu, imatges, vídeos…

WHATSAPP

Finalment, Whatsapp és l’aplicació més coneguda i més fàcil d’utilitzar, ja que són milions d’usuaris els que l’utilitzen i estan molt més a favor d’aquesta que no pas d’altres. Ofereix fer videoconferències, enviar missatges de text, vídeo, imatges, emoticones, trucar per la mateixa aplicació, enviar gifs, compartir ubicació tant en temps real com ubicació compartida des d’un altre punt, compartir contactes, missatges de veu… Aplicació molt completa que a avui dia no hi ha res que se li trobi a faltar.

 

El petit llistat de les aplicacions de missatgeria instantània comparteixen la característica principal que és enviar missatges de text, àudio, vídeo, poder trucar i/o fer videoconferències. Totes elles de descàrrega gratuïta, encara que algunes dintre de la mateixa aplicació ofereixen mètodes de pagament per obtenir millors prestacions. Totes tenen en comú gairebé el mateix, encara que cadascuna vol destacar per alguna cosa que els faci ser diferents, i al cap i a la fi, és el client qui decideix tirar per un cantó o un altre.