JUST EAT! EL TEU MENJAR PREFERIT A CASA

Just Eat és una aplicació per demanar menjar a domicili amb més d’un milió de descàrregues que ofereix una gran varietat de restaurants diferents, fent possible el desig de gaudir del menjar preferit de l’usuari a casa seva.

L’aplicació està dirigida a tota mena de públic. No obstant això, el target més freqüent és la gent jove, principals consumidors d’aquest tipus d’aplicacions, perquè a part de ser més ràpid, eficaç i còmode gràcies als filtres, fa que els usuaris gastin menys diners del que ho farien en un restaurant. L’aplicació s’ha convertit en el marketplace més gran i important d’Espanya, estant disponible a Android i iOS.

 

El menjar pas a pas

 1. L’usuari s’ha de registrar com a client de Just Eat: el mètode de registre pot ser a través de Facebook o pel compte de Google
 2. Apareix el cercador de restaurants. Aquest es pot vincular amb el GPS del mòbil. També es pot especificar la direcció exacta del restaurant desitjat.
 3. Tira del menjar i del restaurant desitjat. L’usuari pot triar el restaurant utilitzant filtres.
 4. Pagament de la comanda: targeta de crèdit o per l’app PayPal o en efectiu quan arriba el repartidor.
 5. Entrega de la comanda a domicili.
 6. És el moment de gaudir del menjar.

Avantatges i inconvenients

Just Eat presenta certs avantatges i inconvenients que són necessaris conèixer bé abans d’utilitzar-la. Els avantatges serien els següents:

 • Tria de menjar i rebuda a domicili: és el principal avantatge de l’aplicació, ja que, es pot gaudir d’un menú de restaurant al menjador de casa teva. Una altra opció per buscar menjar és utilitzar l’opció de «Tipos de comida más populares«, que ofereix diferents tipus de menjar distribuïts en diversos blocs: pizza, sushi, hamburgueses, kebab, etc.
Just Eat ofereix tot tipus de menajr, des de pastisos fins a sushi
Just Eat ofereix tot tipus de menjar, des de pastissos fins a sushi
 • Codis promocionals: per incentivar el consum per Internet.
 • «Recentment vist»: aquesta opció serveix com a recordatori per a l’usuari, ja que permet tornar a la pàgina web de restaurants que havia buscat recentment.
 • Ús del mitjà de preferència, el mòbil: els clients de Just Eat utilitzen el mòbil, principalment, per tal de realitzar les seves comandes. El fet que hagin encertat en el mitjà de preferència ajuda a potenciar el consum.
 • Ampli abast geogràfic: és possible fer una cerca de restaurants en un radi de més de 6km. D’aquesta manera s’augmenta l’oferta de restaurants possibles i s’ofereix més varietats de menjar. Tot i això, primer mostra els que són més pròxims a l’usuari.
 • Diferents formes de pagament: es pot pagar directament amb targeta de crèdit o a partir d’altres aplicacions específiques per realitzar pagaments, com PayPal. El fet de  disposar de dues formes de pagament també és un avantatge, ja que els clients que no disposen de targeta de crèdit o d’aplicacions específiques per a pagaments, tenen una altra opció, ampliant així la franja d’edat dels consumidors.
 • Estratègia de promoció en xarxes socials, publicitat en televisió i altres mitjans: Just Eat sap promocionar l’aplicació en diferents xarxes socials, fent que els usuaris puguin veure més cops la publicitat que en fan. A més, els spots publicitaris televisius són peces atractives perquè criden l’atenció, ja que al menjar se li afegeixen trets humans, tot jugant amb la música i diferents eslògans enginyosos.

I pel que fa als inconvenients, es destaquen els següents:

 • No apareixen tots els restaurants propers a la zona on es troba l’usuari, només apareixen aquells que estan afiliats a Just Eat.
 • Si la demanda triga més temps a arribar que el temps inicial l’aplicació envia una notificació a l’usuari per avisar del retard.
 • El preu pot variar segons de la ubicació de l’usuari en el moment que fa la comanda, ja que al preu se li suma el cost de la despesa de transport.
 • Alguns restaurants exigeixen a l’usuari que demani una comanda mínima, és a dir, una quantitat determinada o un preu determinat, ja que sinó no podrà realitzar la comanda.
 • Exigeix la possibilitat de rebre el menjar fred o que et portin una comanda diferent de la que s’ha demanat. En aquests casos, l’usuari pot renunciar a la comanda en cas que arribi en condicions no desitjades.
 • L’usuari està obligat a triar entre els plats que ofereixen els restaurants, sense possibilitat de veure tota la carta sencera, ja que és una de les condicions dels restaurants només oferir aquells plats que més èxit tenen.
 • Els serveis oferts per Just Eat no sempre són de 24 hores, ja que hi ha la possibilitat que el restaurant no estigui obert al públic. Tot això, la majoria de restaurants tenen l’opció de «comanda prèvia», la qual permet a l’usuari demanar el que desitja i se li farà l’entrega quan el restaurant torni a estar obert.

Programa d’afiliació

El programa d’afiliació és una opció destinada als restaurants. Permet oferir els seus serveis de comanda a domicili. Qualsevol restaurant pot afiliar-se a Just Eat, ja que no es necessita cap requisit de qualitat.

Els restaurants es beneficien d’aquest servei amb un 2% de comissió per cada comanda que faci un usuari, en cas que sigui un client habitual de l’app. I un 20% de comissió si la persona que demana és nova a l’app.

Competència

Tot i que Just Eat és l’empresa de menjar a domicili més gran i coneguda d’Espanya, no és l’única que ofereix la possibilitat de demanar menjar a domicili. Alguns exemples són Glovo o Deliveroo, els quals presenten una sèrie de diferències.

Glovo permet fer una comanda múltiple en què pots demanar menjar a més d’un restaurant a la vegada i, també, té l’opció de demanar qualsevol tipus de producte. I Deliveroo ofereix menús específics per a grups, càterings per a empreses, cuina tradicional, o bé, recomanacions dels usuaris. Opcions que no disposa Just Eat.