4 peces de plàstic que treuran les imatges de la teva pantalla

T’apassionen les noves tecnologies? T’agrada provar els límits dels teus aparells electrònics? Doncs amb aquest invent podràs sobrepassar-los i deixaràs sorpresos a tothom qui t’envolta. Observa com imatges en 3D sobresurten de la pantalla del teu dispositiu mòbil sense la necessitat d’utilitzar res més que una simple piràmide que tu mateix pots fabricar.

Què es un holograma DIY?

Piràmide hologràfica
Piràmide hologràfica

Es tracta d’una il·lusió 3D produïda pel reflex causat per 4 làmines de plàstic que formen una piràmide amb la part superior tallada. Aquesta piràmide és la clau de l’experiment, ja que la posició i la simetria oposada de les 4 cares de la piràmide i les 4 variacions de la imatge reproduïda en la pantalla del mòbil produeixen 4 reflexes que units creen aquesta il·lusió de 3 dimensions.

 

Com ho puc fabricar?

En primer lloc, per a la seva construcció es necessiten els següents materials:

  • Un foli quadriculat.
  • Un bolígraf.
  • Un regle.
  • 4 làmines de plàstic.
  • Un cúter
  • Cinta adhesiva.

Un cop es tenen els materials mencionats, s’han de seguir una sèrie de passos molt senzills:

  1. Dibuixa en el foli quadriculat una línia vertical que servirà com a referència per a mantenir la simetria del dibuix. A la part superior de la línia, dibuixa’n una altra d’horitzontal d’una llargada de 2 centímetres que quedi de forma transversal amb la vertical. Dibuixa una altra ratlla horitzontal transversal de 6 centímetres a una distància de 5 centímetres per sota de l’última línia dibuixada. Finalment, uneix els extrems de les dues línies per a fer la forma la plantilla de les cares de la piràmide.
  2. Col·loca una làmina de plàstic a sobre del foli quadriculat amb la plantilla dibuixada i calca totes les ratlles menys la vertical amb un cúter. Posteriorment, exerceix pressió sobre la làmina de plàstic ratllada per a desfer-te del plàstic sobrant. Realitza aquest pas 4 cops per obtenir les 4 cares de la piràmide.
  3. Finalment, enganxa amb cinta adhesiva les 4 làmines pels costats llargs i ja s’haurà fabricat el producte.
3 pasos per fabricar la piràmide
3 pasos per fabricar la piràmide

Ja puc reproduir vídeos en forma d’holograma?

La resposta és sí i no, l’experiment funciona únicament amb una sèrie de vídeos específics fets exclusivament per a la realització de l’experiment. Aquests continguts es poden trobar fàcilment a la plataforma de YouTube cercant el següent: Pyramid Hologram Screen. El pas final consisteix en col·locar la piràmide pel costats curts a sobre de la pantalla i gaudir de l’espectacle.

Exemple d'holograma
Exemple d’holograma