Goodreads aposta pels audiollibres

Goodreads promou cada cop més la indústria dels audiollibres

L’aplicació Goodreads ha començat a promoure els audiollibres dins d’un mercat que fins ara es mantenia a la paraula escrita. La famosa aplicació pensada per àvids lectors és una de les últimes empreses  que s’ha unit a la nova fórmula de la literatura. I és que hi ha un creixent interès per part de les companyies dedicades al món editorial per apostar pels audiollibres com a model de negoci. Amazon, per exemple, no s’ha volgut quedar enrere i ja ha creat la seva pròpia aplicació anomenada Audible que permet reproduir però també comprar tot tipus de textos i novel·les per escoltar.

La pàgina principal de goodreads on es veu l'eslogan de: meet your next favorite book.

Davant d’aquesta creixent popularitat, Goodreads ha decidit fer un pas endavant i incloure els audiollibres com un gènere literari dins del seu menú d’opcions. I és que una de les particularitats de l’aplicació és l’organització de les obres literàries per gènere. Fins ara, l’usuari podia escollir entre les novel·les romàntiques, els assajos, la novel·la negra… I des de fa un temps ara també pot veure les últimes publicacions o el més popular de la setmana en audiollibres.

Goodreads inclou els audiollibres al seu menú d'opcions de la pàgina webAddicionalment, l’aplicació té el seu propi bloc en el qual publica articles sobre lectures poc conegudes o d’un gènere determinat, permet veure les últimes publicacions del món editorial cada mes i també ofereix informació sobre autors, premis o fires del llibre.

Des del 2016, l’aplicació, que s’ha anat fent cada cop més popular, ha incorporat nombrosos canvis no només per la satisfacció dels usuaris sinó també de les editorials que busquen promoure autors debutants. El seu format ha anat canviant per adequar-se a una comunitat en augment. Algunes marques també s’han fixat en el seu èxit i han començat a esponsoritzar continguts i publicacions. És el cas d’Audible, que ha fet servir la plataforma per promocionar les últimes novetats o fer-se conèixer entre els consumidors.

El mercat d’audiollibres per això va més enllà d’Amazon i la seva proposta. Les dades indiquen que està creixent a gran velocitat i cada cop són més les propostes que ofereixen aquest format:

  1. Storytel:  és una aplicació de pagament que permet escoltar audiollibres triats d’un ampli catàleg per una subscripció de 9,99 € al mes.
  2. Audiobooks: és iniciativa més cara però et permet per 14,99 € al mes accedir a un catàleg molt més gran d’audiollibres. Tot i això, de moment són tots en llengua anglesa.
  3. Ivoox Podcast: és una proposta gratuïta que et permet escoltar audiollibres d’un ampli ventall d’opcions en castellà.
  4. Audiobook player: aquesta aplicació de Google en comptes de donar-te un catàleg per comprar et permet reproduir-los. Només funciona si ja tens audiollibres en el teu dispositiu.

Tot i això, la introducció dels audiollibres a la comunitat Goodreads posa de manifest l’interès per aquesta nova manera de gaudir la literatura i deixa al descobert que els audiollibres han vingut per quedar-se.