GAUDEIX CREANT MÚSICA AMB AQUESTES APPS

Ets un artista en potència però no tens diners?, Ets un/a melòman/a que pensa en música les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any?
Doncs, ja no tens excusa! Amb les aplicacions disponibles per a mòbils i tauletes podràs crear la teva música on sigui que estiguis. Les apps de les quals parlaré avui, i de les quals faré una anàlisi, tracten de fer una mescla amb diferents sons i donen la possibilitat de tocar música coneguda i compondre a partir d’aquests. Els seus noms són Music Maker Jam i Super Pads, estan disponibles tant per Android com per iOS i són GRATUÏTES!!!

MUSIC MAKER JAM
Trobem la interfície de Music Maker Jam amb elements musicals regulatats per un fader de volum.
Interfície de Music Maker Jam amb elements musicals.

Music Maker Jam és una aplicació que t’ofereix diferents “packs” d’estils i diferents sons procedents d’instruments musicals. Tots aquests tenen més d’una opció per formar melodies diferents; proporcionant un gran marge per dotar de color i estil en la creació. Això permet compondre una cançó on l’usuari decideix el tempo, quin instrument entra o surt, i de quina manera ho fa, el volum de cadascun, inclús introduir-hi veus, tant predeterminades com gravades pel consumidor.

A més de les característiques descrites anteriorment, aquesta app presenta una interfície molt senzilla i intuïtiva d’utilitzar, recolzada per un petit tutorial inicial, per endinsar-se directament en el món de la composició.

En aquesta crítica m’agradaria destacar la simplicitat de la interfície com a punt positiu, mentre que la part negativa és la necessitat de pagar per adquirir kits d’estils diferents dels inicials.

SUPER PADS

Aquesta aplicació, permet reproduir melodies conegudes quan es segueix la seqüència correcta de botons. Aquesta app disposa d’un buscador de cançons i autors, què facilita la cerca.

Una altra opció és la visualització d’un tutorial que permet aprendre a tocar qualsevol de les cançons disponibles. L’únic inconvenient és la impossibilitat d’evitar la publicitat abans d’accedir-hi de manera gratuïta.

Existeix també l’opció de gravar el so que s’està tocant i compartir-lo amb amics i coneguts.
Per últim, destacar l’opció de personalitzar l’ordre dels botons per acomodar-los a les necessitats i preferències dels usuaris.

A continuació podem veure un tutorial de Super Pads.

 

En conclusió, aquestes dues aplicacions són maneres diferents de compondre música. La primera dona més llibertat, dins de les possibilitats ofertes, ja que l’usuari té més capacitat de decisió (tipus d’instruments, volum…). D’altra banda, la segona està més limitada, ja que es basa en cançons ja conegudes, amb els seus propis sons i característiques.
Tot i això, són aplicacions que donen ales a la teva imaginació i composició musical, així que endavant i A COMPONDRE!!