Forest o com ajudar al medi ambient concentrant-te

Al maig farà quatre anys del llançament de Forest: Stay focused, l’aplicació de l’empresa xinesa Seekrtech amb la que es fomenta la concentració plantant arbres

funcionament aplicació forest
Foto: forestapp.cc

Un sopar amb amics mirant el mòbil cada cinc minuts, estudiar pendent d’Instagram o treballar enviant whatsapps on expliques com estàs d’avorrit. Et sona? Avui dia les distraccions ens bombardegen, però la principal font d’aquestes la portem a la butxaca, sempre amb nosaltres.

L’any 2014, Amy Jeng i Shaokan Pi van trobar la solució: una aplicació que ajudi a deixar d’estar pendent del mòbil. Com? Fent que cada cop que es decideixi cedir a l’impuls i obrir qualsevol altra aplicació, un arbre mori; i no un qualsevol, sinó un que el mateix usuari ha plantat.

Així doncs, el funcionament és senzill: obres l’aplicació i ajustes quant de temps vols estar concentrat. Si necessites mitja hora, al llarg d’aqeust temps un arbre anirà creixent. Si aconsegueixes no obrir cap altre aplicació, el petit arbre formarà part del teu bosc particular. Si no aguantes, l’arbre morirà.

Forest representació de l'adicció al mòbil
Foto: forestapp.cc
Stay focused, be present i aconsegueix superar la teva dependència al mòbil

L’aplicació lluita per combatre la nomofòbia, un trastorn cada cop més habitual en la societat que es defineix per l’ansietat que sent la persona que no pot estar sense el mòbil.

Stay focused, be present (concetra’t i estigues present) és la idea que volen fer arribar a milions de persones: hem de deixar el mòbil i concentrar-nos en el món que ens envolta, no el virtual.

 

 

Forest permet als usuaris prendre la decisió de matar al seu arbre o deixar-lo créixer. Amb un cultiu d’arbres, la sensació de responsabilitat conduirà a les persones a mantenir-se allunyades dels seus smartphones pel seu propi peu – Shaokan Pi

Com plantar arbres reals amb l'ajuda de Forest
Foto: forestapp.cc

 

Ofereix, a més, la possibilitat de subscriure’s amb un pagament únic de 1,99 €. Per cada arbre que fas créixer guanyaràs monedes virtuals. Si n’acumules una certa quantitat, podràs pagar amb elles la plantació d’un arbre de veritat gràcies a l’organització Trees for the Future.

 

 

Seekrtech: l’empresa que es proposa millorar la nostra qualitat de vida

A més de l’èxit indiscutible que ha aconseguit la plantació d’arbres, l’empresa xinesa ha decidit anar un pas més enllà i motivar als usuaris a portar millors rutines de son amb la seva aplicació SleepTown.

logotip aplicació SleepTown
Foto: sleeptown.seekrtech.com

Seguint la mateixa lògica que Forest: stay focused, SleepTown recompensa els bons hàbits amb la construcció d’edificis. D’aquesta manera, si aconsegueixes respectar una rutina estable d’anar a dormir i despertar-te a una hora decent, podràs ser alcalde de la teva pròpia ciutat.

Així doncs, gràcies a empreses com Seekrtech, gaudir d’una bona salut mental mai abans ha sigut tan fàcil.

https://appsamurai.com/mobile-app-success-story-forest-by-seekrtech/

https://www.forestapp.cc/

https://sleeptown.seekrtech.com/