Entra i surt de quiròfan en cinc minuts amb Facetune

Logo de l'App Facetune que es mostra en l'App Store.

Aquesta setmana ens fixem amb l’App Facetune. Si ens quedem amb la versió gratuïta i més simple de l’aplicació, veiem que l’oferta ja és bastant completa per arribar a satisfer l’objectiu de la baixada de l’usuari.  Els passos són fàcils, agafes una selfie del teu cap de setmana a Cadaqués ( on es vegi clarament la teva cara completa, sense retalls ni llunyania) i deixes que comenci el ball de carnaval.  Serà una festassa.


Com s’organitza l’app?

Retouch, Face, Reshape, Filters i PaintL’estètica de l’aplicació ha anat evolucionant amb el temps, i ara ens trobem davant de Facetune 2. Un dels canvis que sabem que s’han produït ha estat la concentració de totes les eines a la barra de baix de la pantalla. Aquest aspecte millora l’aparença i ens ajuda a arribar al nostre objectiu més ràpidament.

Backdrop, Relight, Neon, Eyes i Crop.

Ara bé, un cop seleccionem una de les eines que conté la barra inferior, s’obre una segona barra que conté unes altres 15 eines o més. Això pot provocar admiració o una sensació d’atabalament bastant fort. I ens temem que la cosa tiri cap a la segona alternativa.

Què ens ofereix?

 

Però al que anàvem, gratuïtament encara ens ofereix un nombre raonable d’accions, com ara:

  • Un blanqueig de dents, esborrar subtilment pigues o suposadament marques que no volem que es vegin, o fins i tot, l’opció de potenciar el somriure (ja sabeu, per aquells dies que ens costa fer bona cara).
  • Aquesta meravella també ens ofereix un seguit de filtres que no es caracteritzen precisament per ser molt originals i subtils, sinó que més aviat ratllen la justesa, semblants als genials filtres de Whatsapp.
  • Però no tot és per afavorir o retocar la cara. També trobem una opció molt divertida anomenada “Light FX”, la qual ens permet introduir a la nostra imatge des d’un arc de Sant Martí “cutre”, fins a una marca de color que simuli un error retro d’una Polaroid.
  • A part d’això, l’aplicació també ofereix un seguit d’opcions bàsiques com les que poden tenir Instagram i altres: modificació de llum, contrast, color, textura, enfocament, etc.
  • La funció “Reshape” també és una opció realment divertida, ens permet deformar la nostra cara com si fos una massa per a fer pa. La pregunta és si realment aquesta opció arriba a ser allò que en diuen… funcional.

I si realment volíem retocar-nos la mida del nas, equilibrar-nos els ulls, fer-nos grans els llavis o quedar-nos sense orelles…, doncs ens fotem o paguem 6 euros al mes. No està gens malament per ser una cirurgia estètica.

Té èxit Facetune?

Curiosament, si ens fixem amb les reaccions del usuaris que l’han utilitzat, ens trobem amb una nota molt alta, tant a Google Play, com en l’Apple Store. Deixant de banda les mítiques (però també imprescindibles) ressenyes de «esto es una mierda», es veu que als usuaris els agrada la versió gratuïta i les eines que ofereix.  També la troben intuïtiva i pràctica, i molts la recomanen.

Adolescents

Potser això d’intentar aconseguir el rostre perfecte per pujar a Instagram no és massa bona idea. Així mateix, el sol fet de voler canviar la teva aparença mostra inconformitat amb el teu físic. I també inseguretat. Si ho apliquem al terreny teenager, el risc augmenta. El problema comença quan ens creiem que les fotos dels cossos perfectes que pugen els influencers a Instagram són reals. Però justament tot al contrari. Són imatges molt treballades, retocades i cuidades per poder aconseguir aquest ideal de bellesa tan perillós. No era això, companys, no era això.