EL MÒBIL TROBA «LA CLAU»

En Miquel, un home de 45 anys, va anar dissabte passat a la platja i a l’hora de recollir les seves pertinences, va veure que li faltaven les claus de casa. L’home assegura que gràcies a una aplicació pel mòbil les va trobar sota la sorra i va poder tornar a casa. L’aplicació es diu Metal Detector i, com bé indica el seu nom, és una aplicació que transforma el nostre mòbil en un detector de metalls.

 

El passat dissabte 22 de juny, en Miquel es trobava a la platja de la Barceloneta amb la seva dona quan, mentre recollien les seves pertinences, van entrar en pànic: no trobaven les claus de casa. Per sort, un parell de dies abans, l’home havia sentit a parlar d’una aplicació que funcionava com un detector de metalls. Va decidir descarregar-se-la i provar sort.

Un jove buscant metalls al jardí amb el mòbil utilitzant l'aplicació metal detector“Quan em van parlar de l’aplicació vaig pensar que era una tonteria, que segur que no funcionava, però en aquella situació havíem d’intentar-ho tot, no trobàvem les claus enlloc. La meva dona estava histèrica, quasi em mata quan em va veure amb el mòbil perquè ella tampoc creia que funcionés. Però he de dir que em va sorprendre i que gràcies a una aplicació vam poder tornar a casa” ens explica en Miquel.

Després d’aquesta experiència, la parella assegura que porta uns dies provant l’aplicació per tot arreu. Diuen que no és tan fiable com un detector de metalls de veritat, però que segueixen sorprenent-se pel seu bon funcionament.

Com funciona?

Captura de pantalla de l'aplicació Metal DetectorMetal Detector és una aplicació per a telèfons intel·ligents que funciona utilitzant un magnetòmetre, un sensor de camps magnètics incorporat a la majoria d’smartphones actuals. L’aplicació és senzilla i fàcil d’utilitzar: mitjançant aquest sensor integrat, l’aplicació està programada per mesurar la variació d’intensitat elèctrica que circula al dispositiu i advertir-nos amb un avís sonor i/o vibració de la proximitat d’un objecte metàl·lic.

Al mateix temps, a la pantalla del nostre dispositiu ens apareix una lectura en unitats de microTesla (µT), unitat del sistema internacional que mesura la densitat de flux electromagnètic d’una corrent elèctrica. Existeixen altres versions, gratuïtes i de pagament que, a més, ofereixen funcions extra: la possibilitat de regular la sensibilitat, indicar la posició de l’objecte mitjançant coordenades o metres i/o permetre enregistrar les mesures fetes i les seves localitzacions en un mapa digital.

Utilitats

A primera vista podem pensar que aquesta aplicació no té cap utilitat important a la vida diària, però si ens hi parem a pensar detingudament podem trobar un considerable nombre deMà provant l'aplicació passant el mòbil sobre un ordinador funcions:

  • A nivell educatiu, per projectes i experiments dels alumnes.
  • Al món de la construcció, la possibilitat de trobar cablejats i cossos estranys amb composició de metall amagats a les parets.
  • D’ús comú per trobar objectes de metall perduts en situacions complicades.
  • A nivell d’entreteniment, per buscar “tresors” amagats a la platja o llocs similars.
  • La detecció d’armes en entorns comuns que no solen comptar amb personal de seguretat.

Com a curiositat i pels més avariciosos, fem saber que l’aplicació no detecta objectes d’or o plata, per tant, als lladres no els hi serviria de gaire.

On trobar-la?

Captura de pantalla d'una aplicació detectora de metalls

 

Com hem comentat abans, hi ha moltes aplicacions que fan la mateixa funció amb algunes petites variacions. Si teniu curiositat, en aquest enllaç podeu trobar un article amb 10 apps detectores de metalls compatibles amb sistemes Android i iOS. Us deixem les nostres dues aplicacions preferides: un detector de metalls per iOS i un altre detector de metalls per Android.