Descobreix cinema a la UAB

Desde Ciudadano Kane fins a Interestellar. Amb aquest nou projecte de realitat augmentada podràs descobrir la UAB i esbrinar les pel·lícules que s’amaguen a cada Facultat de la Universitat. A la Facultat de Comunicació t’hi esperem amb una benvinguda de cine!

En què consisteix “Descobreix cinema a la UAB”?

Descobreix cinema a la UAB és un projecte de realitat augmentada dedicat a les persones que cursaran el primer curs del grau de Comunicació Audiovisual a la Facultat de Ciències de la Comunicació. Per tal que els nous alumnes coneguin el campus i exposin els seus coneixements de cinema, hem preparat una gimcana per les Facultats més significatives, on hauran de passar una sèrie de proves en grups de 5. Les proves consistiran en la visualització d’un fragment d’una pel·lícula relacionada amb el contingut que s’imparteix en la Facultat on es trobin els alumnes, i aquests hauran d’encertar-la per poder dirigir-se al següent destí. La visualització de les escenes sempre anirà acompanyada d’una breu explicació sobre la  Facultat i les carreres que s’imparteixen.

Com funcionarà?

En grups, els alumnes hauran de recórrer la Universitat en busca de les geolocalitzacions que s’activen amb l’aplicació (per smartphones o tablets) HP Reveal. Les geolocalitzacions estaran situades en murals, escultures o elements artístics representatius de cada Facultat. Amb l’aplicació, els alumnes podran visualitzar un fragment representatiu de la pel·lícula escollida, i haurà d’esbrinar-la mitjançant un test. Aquest test consistirà bàsicament de la pregunta “Quina pel·lícula acabes de veure a la Facultat ….?”, i l’alumne haurà de seleccionar la resposta correcte d’entre 3 opcions. Amb aquestes preguntes volem incentivar l’interès pel cinema dels estudiants, i a l’hora que aquests puguin relacionar-se i establir un primer contacte positiu entre ells.

Quin és el recorregut?

El recorregut que hauran de seguir té un orde establert per les preguntes que es realitzaran a cada Facultat, ja que els qüestionaris serviran per a orientar als alumnes i guiar-los pel campus. El recorregut començarà a la Facultat de Dret i l’alumne sempre haurà d’acabar el joc a la Facultat de Ciències de la Comunicació, on hi haurà la última prova, i on posteriorment es publicarà un rànking dels grups que més encerts hagin tingut.

L’ordre i guia de Facultats serà el següent:

1) Facultat de Dret

2) Facultat d’Economia i Empresa

3) Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

4) Facultat de Psicologia

5) Facultat de Filosofia i Lletres

6) Facultat de Ciències de l’Educació

7) Facultat de Ciències

8) Facultat de Medicina

9) Facultat de Ciències de la Comunicació

Quines pel·lícules hem escollit?

  • Interstellar (2014) – Facultat de Ciències
  • El Árbol de la Vida (2011) – Facultat de Filosofia i Lletres
  • El Club de los Poetas Muertos (1989) – Facultat de Ciències de l’Educació
  • Ciudadano Kane (1941) – Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
  • En el Nombre del Padre (1993)– Facultat de Dret
  • El Hombre Elefante (1980) – Facultat de Medicina
  • Alguien Voló Sobre el Nido del Cuco (1975)– Facultat de Psicologia
  • Cinema Paradiso (1988) – Facultat de Ciències de la Comunicació
  • El lobo de Wall Street (2013) – Facultat d’Economia i Empresa

 

 

T’hi esperem!