DailyArt, l’aplicació per a mòbil que et permet descobrir una obra d’art diferent cada dia.

Una de les aplicacions més exitoses de caràcter educatiu del mercat.

 

Una empresa de Polònia ha creat una aplicació per a mòbil que ens permet veure cada dia una obra d’art diferent. La seva base de dades és realment extensa amb 4000 obres i 1000 artistes, quantitats que van augmentant per les constants actualitzacions. Disponible en més de cinc idiomes, castellà inclòs, DailyArt no només en mostra el quadre en alta resolució sinó que ens dóna dades molt interessants sobre el pintor, l’obra, l’estil pictòric i el context històric.

A més, l’aplicació ens mostra el que anomena «Story» o història de l’obra en qüestió. Es tracta d’un text mitjanament extens en el que se’ns explica com es va realitzar l’obra i curiositats al respecte. Aquest comentari de l’obra està firmat per diferents crítics i professionals del món de l’art.

DailyArt ja compta amb més de 700.000 usuaris actius i més d’un milió i mig de baixades. La participació dels usuaris també és important, ja que poden recomanar obres noves als administradors de l’aplicació o compartir les que més els hi hagin agradat per diferents xarxes socials.

Existeix la possibilitat de fer-se Prèmium per només 5,49 euros al mes. Aquesta opció permet a l’usuari:

  • Opcions de cerca completa
  • Veure tots els «Favs» o «m’agrada» que ha fet a les diferents obres.
  • Veure tots els elements ocults per a la versió estàndard.
  • Accedir a la base de dades completa.
  • Evitar anuncis.
  • Donar suport a la feina dels creadors.

Com a punts negatius podríem esmentar la falta de possibilitat d’investigar dins de les bases de dades sense pagar la quota Prèmium. Però bé, no es pot ser perfecte.

L’aplicació, tot i disposar d’aquesta modalitat de pagament anomenada Prèmium funciona a la perfecció sense gastar ni un cèntim. No ocupa gaire memòria, les obres són realment molt variades i, si l’usuari així ho desitja, es poden descarregar amb una qualitat molt bona.