Cicle menstural i apps

Actualment moltes noies d’edats diverses busquen una manera de controlar els seus cicles menstruals, els símptomes que presenten durant la menstruació i ovulació, les seves relacions sexuals amb o sense protecció, etc. Això ja és possible gracies a la gran quantitat de «apps» que ofereixen aquest servei.Imatge on veiem la pantalla principal de la app. S'hi indica els dies que falten per la menstruació

My Period Calendar, l’app que t’ofereix un control total del teu cicle menstrual

Es tracta d’una aplicació disponible tant pel sistema IOS com per Android, totalment gratis i amb una interficie intuitiva, fàcil d’utilitzar i molt agradable a la vista, cosa que, evidentment, li suma punts a l’hora de les descàrregues.

Aquesta aplicación compta amb un calendari de cada mes, on et marca els dies que et baixarà la regla de color vermell, i per si no vols entrar al calendari, tens un recordatori a la pantalla principal en que t’informa dels dies que falten per l’ovulació i pel sangrat.

Opció calendari

Com veiem en el següent video, en el calendari hi pots afegir el símbol d’una pastilla (que surt en groc) per si t’estas prenent les pastilles anticonceptives; també pots deixar constancia dels dies que has mantingut relacions sexuals, en aquest cas apareixerà el dibuixet d’un preservatiu blau si han sigut amb protecció o bé un cor rosa si ha sigut sense.

Aquest calendari ajuda molt a les dones que tenen regles poc regulars, ja que els permet saber el dia exacte en que va començar i acabar el seu cicle menstrual i així buscar una solución per regular-ho.

Opció notes

Juntament al calendari, trobem la opció d’afegir notes a cada dia. Alguns exemples de notes són els estats d’ànims, pensats en un inici per posar només els dies de regla, però que ara podem posar cada dia; també s’hi pot posar el pes, la temperatura o els diferents simptomes. També hi podem posar si hem realitzat algún test d’embaraç en el cas de que estiguem buscant una criatura.

apartat de notes de la app, on podem veure les opcions que hi ha          apartat de símptomes amb exemples del que pots posar            alguns dels estats d'ànim que pots posar a la app

També hi ha la opció de posar alarmes a l’aplicació per recordar l’inici de la menstruació, el període d’ovulació o de fertilitat i una alarma per si t’estas prenent les pastilles anticonceptives.funció embarassada. la interficie canvia i et diu el temps que portes en gestació

Opció embarassada

Es tracta d’una configuración especial per si estas en període de gestació. Aquest s’activa manualment des de la configuración de la app. Això fa que la pantalla principal canvii. A la part superior esquerra apareixen els dies que falten per posar-nos de part, i on normament trobem el dia del cicle en que ens trobem, en aquesta opció ens diu les setmanes i els dies que portem d’embaras.

Forum

Aquesta app compta amb una opció de fórum per les seves usuaries. En ell hi poden explicar les seves experiències amb l’aplicació, compartir dubtes i solucions, informar sobre els seus cicles, i un dels usos que més se li dona al fórum és el de compartir embarassos, és a dir, les futures mares expliquen com estan vivint l’embaras, com es troben, de quantes setmanes estan i quan es posen de part.

el forum de la app