Chicisimo, l’app que promet revolucionar el teu armari

El món de la moda està molt present a les nostres vides. Això es trallada a Internet i xarxes socials amb nombroses aplicacions d’estilisme que ajuden als usuaris a inspirar-se. Un exemple n’és Chicisimo, una app creada per Gabriel Aldamiz-Echevarría i Maria Arenanza.

Chicisimo, en funcionament des de l’any 2014, t’ajuda a escollir un conjunt de roba basat en les peces que tens al teu armari. L’aplicació està disponible tant per dispositius iOS com per Android, i per utilitzar-la requereix una subscripció de 4,99€ mensuals.

FUNCIONS DE CHICISIMO

Chicisimo té moltes funcions, però la bàsica i més important és ajudar a l’usuari a escollir un outfit amb la roba del seu armari.

Perquè Chicisimo arribi a crear el conjunt, les altres funcions són una peça clau. En el següent vídeo es mostra la mecànica de Chicisimo des de la seva instal·lació, per tal de mostrar el procés fa l’aplicació per arribar a construir loutfit.

 

Tal com es veu al vídeo, l’aplicació pot ajudar a crear un outfit gràcies a la informació que es va proporcionant sobre l’armari i els gustos. Així doncs, és una manera de rebre influència, i, a la vegada, d’influenciar als altres, ja que totes les usuàries poden compartir els seus outfits perquè altres s’influenciïn.

LA MODA A INTERNET

La moda a Internet sempre hi ha estat present. En els últims anys, amb l’auge dels anomenats influencers, s’han fet populars nombroses aplicacions de moda, que se sumen a les altres opcions de cerca de moda en webs.

D’aquesta manera, hi ha un gran nombre d’opcions a les quals recórrer, que competeixen entre elles per aconseguir el mercat més gran. Algunes de les aplicacions de moda i que competeixen amb Chicisimo són les següents:

EN QUÈ ES DIFERENCIEN LES APPS DE MODA MÉS IMPORTANTS?

Amb l’augment de la presència d’aplicacions de moda, cada una d’elles ha d’aconseguir diferenciar-se dels seus competidors, per tal d’esdevenir una aplicació única que pugui satisfer les necessitats dels usuaris i, per tant, aconseguir l’èxit.

Dins de les aplicacions més populars, si ens fixem en 21 Buttons, podem trobar-hi

Pop-up de l'etiqueta de la fotografia que mostra el preu i marca de l'article seleccionat.
Pop-up de l’etiqueta de la fotografia que mostra el preu i marca de l’article seleccionat.

nombroses diferències amb Chicisimo. 21 Buttons és una app i xarxa social que permet veure tendències, compartir outfits, guardar i combinar peces fàcilment. Però la seva eina més important és la capacitat de comprar la roba des de la mateixa imatge, on hi apareix informació detallada com: la marca, el model o el preu.

Les usuàries d’aquesta aplicació, poden guanyar diners si, al compartir la fotografia, etiqueten totes les peces de l’outfit per aconseguir que algú cliqui per comprar-les. 21 Buttons també permet seguir als teus amics i influencers, de qui l’usuari pot treure inspiració.

En aquest cas, Chicisimo també ofereix l’opció d’etiquetar cada una de les peces de roba, oferint-ne informació. No obstant això, aquesta informació és més limitada i no et remet al model concret, fet que tampoc no permet realitzar compres des de la mateixa aplicació.

Pel que fa a Pinterest i Instagram, trobem dos casos molt similars. Són dues aplicacions i xarxes socials que no estan dedicades exclusivament a la moda, sinó que hi podem trobar contingut de tot tipus, predominantment visual. Malgrat això, en ambdues xarxes socials trobem que hi ha una gran quantitat de material sobre moda amb el qual els usuaris poden inspirar-se. A les dues aplicacions es pot fer una cerca concreta a través de paraules clau, ja sigui per una peça de roba en concreta, una tendència de moda, etc. En el cas d’Instagram això es faria a través dels hashtags.

El que diferencia aquestes aplicacions amb Chicisimo és que aquesta app ja ofereix uns filtres establerts que tenen aquesta funció específica. Això, per tant, fa que en aquest cas Chicisimo, tot i que amb menys resultats, esdevingui una eina més útil a l’hora de concretar en les característiques dels outfits, pel fet de tractar-se d’una aplicació exclusivament per a la moda.

Comparant Chicisimo amb el conjunt d’aplicacions de moda populars, es veu que té dos clars desavantatges: és de pagament i està adreçat només a les dones. Això fa que el seu mercat es trobi limitat. Pel que fa als avantatges respecte a les altres aplicacions excepte 21 Buttons, que seguidament s’anomenaran amb més detall, es pot dir que Chicisimo guanya en el fet que només es concentra en la moda i per això la cerca i el contingut és molt personalitzat.

CHICISIMO: AVANTATGES I INCONVENIENTS

Imatge de la roba dins un armari.
El que més destaca de Chicisimo és que permet traslladar el teu armari real a l’entorn virtual.

A partir de la comparació feta de Chicisimo amb altres aplicacions populars, s’ha deduït que els avantatges i inconvenients de l’app són els següents:

AVANTATGES

  1. Contingut molt personalitzat: l’aplicació s’adapta al teu armari.
  2. És exclusiva per a la moda.
  3. Bons filtres de cerca: és fàcil buscar conjunts amb trets concrets.
  4. Facilitat per recrear outfits d’altres.
  5. És internacional.

INCONVENIENTS

  1. Aplicació de pagament mensual. Aquest és un dels motius pels quals l’aplicació té més crítiques. En un primer moment, l‘aplicació era gratuïta, però amb la subscripció actual, sembla que l’app no està aconseguint tants usuaris fidels.
  2. Etiquetatge de la roba poc específic. Aquest es tracta d’un inconvenient molt important a l’hora de rebre usuàries interessades a trobar la roba d’influencers.
  3. No té massa usuàries.
  4. Només destinat a un públic femení.
  5. No ajuda a promocionar-se cap a marques.

VAL LA PENA CHICISIMO?

Chicisimo solia tenir una alta acceptació entre el públic, convertint-se l’any 2017 en una

Crítica d'un usuari pel fet que Chicismo només s'enfoca cap a les dones.
Crítica d’un usuari pel fet que Chicisimo només s’enfoca cap a les dones.

de les apps de moda amb més descàrregues a l’app store d’Apple, però pel que s’ha vist, a la vegada amb les actualitzacions i canvis que han anat fent els desenvolupadors de l’aplicació en els darrers temps, han anat augmentant les crítiques.

El fet que l’app s’hagi tancat a un públic exclusivament femení ha fet que el potencial usuari masculí se senti desplaçat a l’hora d’utilitzar-la, ja que no pot gaudir de les prestacions de l’aplicació i pot fer que aquesta perdi clients potencials.

Chicisimo no és una app que atrau dones amb molts seguidors a les xarxes socials –influencers– pel fet que aquestes no poden obtenir benefici en utilitzar-la, ja que l’app no té un mètode que recompensi a aquelles usuàries amb més likes i publicacions, cosa que, com hem vist, altres aplicacions del mercat com 21Buttons, sí que fa. Així doncs, Chicisimo podria augmentar el seu mercat implementant prestacions d’aquest tipus.

Crítica d'una usuària per l'actual preu de Chicisimo
Crítica d’una usuària per l’actual preu de Chicisimo

Quant al fet que l’aplicació recentment s’ha fet de pagament, li ha anat en contra, ja que frena als usuaris a l’hora de descarregar-se-la. Com s’ha comprovat amb les entrevistes realitzades al següent vídeo, aquest fet esdevé un important inconvenient que és solucionar tornant a oferir l’aplicació gratuïtament. Així es trobaria a l’abast de qualsevol persona que li agradi la moda sense importar si la pot o la vol pagar.

 

 

 

En definitiva, la resposta de si l’aplicació val o no la pena depèn de què busqui el consumidor en una app com aquesta. Si busca una aplicació que pugui proporcionar un contingut global i poc individualitzat, les apps de moda gratuïtes disponibles ja serien més que suficients. Però, si pel contrari, l’objectiu és trobar una aplicació amb contingut completament personalitzat per al consumidor i està disposat a pagar, Chicisimo és la seva aplicació.