Un informe de l’ONU alerta a Catalunya de què fer engreixar i cagar en públic al Tió de Nadal està provocant un trauma a milers de tions que en aquestes dades col·lapsen els despatxos de psicòlegs a la recerca d’ajuda. Malgrat que la major part de famílies catalanes ja han començat a donar a menjar al seu Tió -tapat amb una manta perquè no tingui fred, seguint la Declaració dels Drets Humans- el secretari general de l’organització, Ban Ki-moon, afirma que “aquesta tradició és violenta tant pels troncs com per a les famílies”.

Ens sembla molt agressiu sobrealimentar a un tronc durant tres setmanes i després apallissar-lo durament per tal que cagui regals. No és sa que els nens gaudeixen tant amb aquesta pràctica, subratlla l’informe en les primeres pàgines.

Tot i així, l’ONU també ha reconegut que es tracta d’una tradició amb segles d’història i, per tal de transformar-la de manera progressiva, en un principi planteja canviar la lletra del ritual: ”Caga tió / ametlles i torró / si no vols cagar / et donaré un cop de bastó” per “et faré un petó“.

El Col·lectiu Caga Tió ja ha demanat reunir-se amb la Generalitat a partir del 24 de desembre per arribar un acord i evitar el mal dels tions d’arreu del món.

Caga Tió molt trist el dia de Nadal.

Comentar és sexy, Bon Nadal!