CamScanner, l’app que fa del teu smartphone un escàner de butxaca

La primera vegada que vaig sentir parlar de CamScanner em va semblar que era una app d’allò més útil i fàcil d’utilitzar. La vaig descarregar per inèrcia i a dia d’avui és, sens dubte, una de les millors aplicacions que tinc.

És gratuïta, però desgraciadament CamScanner només està disponible per a Andoid. 🙁

Què és CamScanner?

Per a posar-vos en context, CamScanner (com el seu propi nom indica) és una app que et permet escanejar, entre d’altres, fotos i documents de manera instantània des del teu smartphone o tablet. Posteriorment pots organitzar i compartir els resultats.

Et deixa escanejar i digitalitzar pràcticament el que vulguis! Vegem alguns exemples:

  • Documents
  • Fotos
  • Dibuixos
  • Apunts
  • Llibres
  • Cartells
  • Quadres
  • Diapositives

   

He de reconèixer que la capacitat d’escanejar apunts i diapositives es un gran punt a favor. Creieu-me, si sou estudiants aquesta funció us facilitarà l’existència. 😀

Retallada precisa
Retallada d’una diapositiva projectada
Retallada de la coberta d’una pel·lícula

Un cop realitzat l’escaneig, CamScanner proposa una retallada per eliminar tot allò que envolta el document (acostuma a ser la taula o el terra).

Normalment l’app encerta a la primera, però si no és així sempre ho pots ajustar manualment.

 

 

 

 

Filtres favorables només en documents
Escaneig editat
Escaneig sense editar

Un cop acabada la retallada, CamScanner aplica millores automàtiques a l’escaneig aplicant-hi filtres. Si la foto es fa correctament, sense que la  llum es reflexi, es poden aconseguir resultats de molt bona qualitat.

Els millors resultats acostumen a donar-se als escanejos de llibres i documents en blanc i negre.

 

 

 

 

 

Escaneig editat
Escaneig sense editar

Fins aquí tot bé. El problema apareix quan vols escanejar un altre element que no tingui el fons blanc o al qual se li reflexi una mica la llum.

En aquest cas, l’únic que aconsegueixen els filtres de CamScanner és empitjorar el resultat.

 

 

 

 

Escriure anotacions, un altre punt a favor
Document escanejat amb anotacions

Tornant als punts forts de CamScanner, una funció trobo molt útil és la d’escriure anotacions als escanejos, ja sigui a través del mòbil, la tablet o l’ordinador.

Qualsevol edició que facis actualitzarà simultàniament el document. D’aquesta manera la podràs continuar quan vulguis sense necessitat d’utilitzar el mateix dispositiu. L’únic requisit és descarregar-se InNote, una app especialitzada en anotacions.

 

Conversió a PDF i JPEG instantània
Opció de compartir en PDF i JPEG

Per últim, és possible enviar en PDF i JPEG tot allò que hagis escanejat per correu electrònic des de l’app. Això va molt bé per compartir apunts amb els teus companys! 😉

 

Conclusió de CamScanner

Llavors, val la pena descarregar-se CamScanner? Sens dubte li has de donar una oportunitat! L’únic que hauràs de tenir en compte és la llum si vols aconseguir una millor resolució. Aquí et deixo l’enllaç per descarregar-te CamScanner.