BuzzFeed: una nova forma de creació de continguts en línia

Els peculiars tests de BuzzFeed i el contingut viral d’aquesta pàgina web són el nou passatemps dels estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Exemples de tests de BuzzFeed

BuzzFeed és una empresa de mitjans de comunicació d’internet dels Estats Units, la qual se centra en el seguiment del contingut viral. La marca es descriu a si mateixa com una «empresa de notícies i entreteniment social», ja que proporciona les notícies d’última hora, vídeos i passatemps per a persones joves. Aquesta companyia va ser fundada l’any 2006 i la seva popularitat ha anat augmentat progressivament fins a arribar, l’any 2016, a recaptar 200 milions de dòlars.

El seu servei està disponible en deu edicions diferents: Estats Units, Regne Unit, Austràlia, Brasil, Canadà, Alamània, Espanya, França, Índia i Mèxic. A més a més, aquesta empresa disposa de dues aplicacions mòbils (un port de la seva web i una app de receptes de cuina) que permeten fer arribar els seus continguts a moltes més persones a través dels seus continguts.

 

Quins continguts té?

BuzzFeed produeix contingut diari que se centra, sobretot, en la cultura pop. Aquest contingut es divideix en 10 apartats diferenciats:

  • Notícies
  • Vídeos
  • Podcasts
  • Tests
  • Comunitat
  • Tasty
  • Worth it
  • BuzzFeed Unsolved
  • The try guys
  • Night in / Night Out

Com funciona l'aplicació de Tasty?

 

Per què ha arribat als estudiants?

Estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona, gràcies a l’atractiu i a la bona difusió del contingut de BuzzFeed, han començat a consumir el seu servei de manera regular. Els joves troben en aquesta plataforma una nova forma de continguts en línia que els permet estar informats de les noves tendències i, també, gaudir de continguts lleugers i amens que han estat redactats específicament per a la generació mil·lenial.  

 

BuzzFeed fa les coses bé.Logo de BuzzFeed

Des de l’any 2006 els creadors i editors d’aquesta plataforma han sabut adaptar-se, de forma perfecta, al nou consum de continguts en línia. BuzzFeed ha sabut desenvolupar-se conjuntament amb les noves formes del llenguatge a internet, arribant així a tenir uns articles plens d’imatges, gifs i vocabulari modern. Ha estat capaç d’abandonar la forma més tradicional del periodisme, per a poder arribar a joves que necessitaven una renovació de la manera en la qual sempre s’ha distribuït la informació.

Descobreix la revolució mil·lenial, entra a BuzzFeed: https://www.buzzfeed.com