Altres usos que no sabies de la càmera del mòbil

Som molts els que ens comprem un dispositiu mòbil fixant-nos en si les prestacions de la seva càmera estan a l’altura per fer fotografies i enregistrar vídeos amb la millor qualitat possible. Però, encara que no ens ho creguem, la càmera del mòbil permet dur a terme moltes altres accions més útils del que ens pensem: 

 

  • Facilitar la presa d’apunts a classe

Si sou estudiants, el més probable és que hàgiu tingut dos tipus de professors: el típic que passa les diapositives de la presentació tan ràpides que, a no ser que siguis «flash», no et dóna temps a copiar i a atendre a la vegada; o aquell que escriu tan de pressa a la pissarra igual que l’esborra. A més a més, el més  graciós de tot és que ni un ni l’altre pengen els apunts o les presentacions al Campus Virtual. Ara us preguntareu… què podem fer? Doncs és tan simple i senzill com obrir la càmera del mòbil i fer fotos a absolutament tot el que el professor apunta o ensenya a la pissarra.

(Font Pròpia)

  • Una alternativa als binocles

Els miops haurien de donar les gràcies al zoom de la càmera del mòbil que els permet veure-hi de lluny sense haver de posar-se les ulleres, que pot ser una bona alternativa si no els hi quedin favorables. Però també pot ser útil si veus de lluny la parella d’un amic teu amb una altra persona i necessites agafar proves per demostrar la seva infidelitat. Així ningú mai més posarà en dubte la teva paraula.

(Font Pròpia)

  • Entendre qualsevol idioma

Estàs de vacances a un lloc estranger i vols sortir de festa però no saps com entendre’t amb la gent: el teu jo del passat es va passar totes les classes d’anglès de l’ESO jugant a enviar notes d’amor falses a les noies de la classe. I de cop, investigant aplicacions d’idiomes i Google Translate descobreixes que enviant una fotografia de la conversa pots ser capaç d’entendre perfectament els teus amants mentre decideixes apuntar-te durant tot un any a l’acadèmia d’anglès del teu barri.

Captura de mòbil on es veu el Google Translate i les opcions que té per traduir: a partir d'una imatge o a partir de la veu.
Només has d’anar a la icona de la càmera de Google Translate i penjar una fotografia de la conversa.
  • Disposar d’un mirall portàtil

No us ha passat mai que arribeu tard a tot arreu, sueu i tot el que us heu arreglat no serveix de res? Ja no cal que patiu més, gràcies a Déu, hem descobert la solució: amb la càmera interior del mòbil ja no cal anar a un bar a tapar tot el rímel mogut, a pentinar-se els cabells de boja o a treure’s les gotetes de suor que ens regalimen per la cara. Qualsevol lloc és apte per utilitzar un “mirall portàtil” i corregir aquests desperfectes que tant ens preocupen.

(Font Pròpia)

  • Observar l’Univers que ens envolta

La primera cita sempre acostuma a ser un fracàs pel fet que dediquem tant temps a anar ben vestits, fer olor de roses i portar arreglats els cabells, que no ens recordem que per lligar s’ha d’impressionar. Per sort, la solució a aquest petit “lapsus” té nom i cognom: SkyView per a Android o Star Map per a Apple. Diversos usuaris ja l’ha utilitzat amb la seva cita i, almenys, han passat 5 minuts sense que els tiressin el menjar a sobre. És tan simple com ensenyar-li l’estrella més brillant de l’univers i dir-li que, d’entre totes, ella és l’estel més maco.

Veure l’univers en la pantalla del mòbil amb una simple descàrrega de Sky View o Star Map.
  • Fer el nostre propi diagnòstic mèdic

No hi ha res pitjor que estar a la cantonada del carrer i veure com el bus que et porta a casa està a punt d’arribar a la parada. Engegues a córrer fins que notes que el cor està a punt de sortir per la boca i et preocupes perquè veus que els batecs són més forts i ràpids. Tranquil, és completament normal que el ritme cardíac augmenti quan fas aquest sobreesforç; però si, tot i això, encara dubtes de l’estabilitat del teu cor, pots mesurar les pulsacions amb el flaix LED de la càmera gràcies a diverses apps tant per Android com per Apple.

A l'esquerra de la fotografia apareix l'aplicació Instant Rate Finger calculant les pulsacions del teu cor i a la dreta de la foto una mà posant el dit índex a les lents de la càmera mòbil.
Mesurar les pulsacions posant el dit índex a les lents de la càmera exterior del mòbil.
  • Una càmera de vigilància

La seguretat de la llar és quelcom essencial per moltes persones i la qüestió és mirar diferents serveis professionals de seguretat que s’adeqüin en qualitat-preu. N’hi ha moltes de molt cares, però si hi busques i regires Google Play de dalt a baix segur que trobes Mobile Security Camera. Amb aquesta aplicació tindràs la teva llar vigilada en tot moment des del teu dispositiu. Però si pertanys a la burgesia, també tenim una solució per tu: a l’App Store hi trobaràs l’app Reolink que compta amb les mateixes funcions.

(Font Pròpia)

  • Escanejar documents

Tots aquells estudiants mandrosos hauríeu d’estar atents a aquest gran ús del mòbil. Som conscients que el canvi del paper al món digital no us ha acabat d’agradar, us veieu obligats a passar tots els antics apunts al portàtil, i el simple fet de pensar a transcriure tots els documents que teniu és un suplici. Així que no cal que patiu més: descarregueu-vos les noves l’aplicació FotoScan (és a Google Play i a l’AppStore) i, amb una simple fotografia dels apunts, ja els tindreu en format PDF de forma instantània. I no us mengeu més el cap, acabareu adorant les noves tecnologies.

(Font Pròpia)

  • Un bloc de notes visual

No ets capaç de recordar l’aniversari de ningú, ni tan sols el de la teva mare. Cada any tens problemes perquè el mateix dia t’adones que no només no tens regal sinó que ni l’has felicitat. Comences a pensar en alguna solució per recordar-te de tots aquests esdeveniments i arribes a la solució que has de fer fotos al calendari de la cuina on estan apuntats tots els aniversaris. I no només això, sinó que la poses com a “fotografia favorita” per no esborrar-la sense voler quan no hi tens memòria al mòbil.

Recordar els aniversaris i sorprendre els teus.