Adona’t, elles també han fet grans coses

“Adona’t” és un projecte de realitat augmentada que té com a objectiu reivindicar el paper i la rellevància de les dones que han trepitjat la Universitat Autònoma de Barcelona.

Què pretén “Adona’t”?

Com ja hem mencionat, “Adona’t” té el propòsit de fer visibles les dones, professores i investigadores, que han realitzat els seus estudis a la UAB i que encara hi estan vinculades d’alguna manera. L’objectiu és reivindicar el paper femení i conscienciar la comunitat universitària.

D’una manera poc convencional volem denunciar la invisibilització que pateixen les dones en tots els àmbits, també a l’acadèmic.

Com funciona?

Molt senzill! Descarrega al teu mòbil l’aplicació HP Reveal, una eina que permet a l’usuari interactuar amb la realitat d’una manera inèdita, i augmenta la teva realitat. Aquesta app és gratuita i molt fàcil d’utilitzar. Així que no hi ha excusa per seguir ignorant la realitat (augmentada) de la UAB.

On es troba?

Nou grans dones, vuit facultats i la plaça cívica, on comença el nostre recorregut.

A cada facultat hi trobaràs un punt de Realitat Augmentada amb una breu descripció de l’ex-alumna d’aquelles aules, fragments de conferències, fotografies, etc. Però… On exactament? Doncs, hem anat a col·locar-les just a sobre de les plaques honorífiques que commemoren grans personalitats del camp d’estudis en qüestió. Casualment, són tot homes! Per aquesta raó hem volgut demostrar que darrere (de fet, davant! A sobre!) d’aquests grans acadèmics (que sens dubte ho són) també hi ha una dona grandiosa que mereix el mateix reconeixement social i professional.

Les 10 localitzacions es troben a:

  1. La plaça cívica
  2. La facultat de comunicació
  3. La facultat de dret
  4. La facultat de biociències
  5. La facultat de ciències
  6. La facultat de Lletres
  7. La facultat de psicologia
  8. La facultat sociologia
  9. La facultat de medicina

L’ordre no importa, això sí, passa primer per la plaça cívica perquè t’expliquem una mica de què va tot.

A què esperes per treure’t la bena dels ulls?

Aquest mapa t’hi portarà.

Benvingudx!